MNF: Chiefs winnen dankzij comeback Mahomes

Patrick Mahomes laat zien dat hij de real deal is tegen de Denver Broncos tijdens Monday Night Football. Het leek er lange tijd op dat de Kansas City Chiefs tegen hun eerste nederlaag van het seizoen gingen aanlopen. Met een 13-23 stand in het vierde kwart zag het er somber uit voor de Chiefs. Maar een linkshandige worp, sensationele beweeglijkheid en twee koelbloedige touchdown drives zorgden ervoor dat de Chiefs nu 4-0 staan.

MAHOMES NIEUWE SUPERSTER NA COMEBACK

Patrick Mahomes en zijn explosieve offense hadden na drie wedstrijden hoge ogen gegooid met 13 passing touchdowns en nul intercepties. In de eerste helft was daar, mede door toedoen van de Broncos, weinig van terug te zien. Travis Kelce werd uit de wedstrijd gespeeld, Mahomes miste een paar worpen en Tyreek Hill liet een makkelijke vangbal uit zijn handen glippen. De Chiefs offense maakte onder andere fouten met de play clock en de snap count. Het zag er slordig en ongeconcentreerd uit. Bij rust hadden de Broncos slechts één play meer dan de Chiefs, maar wel 60 yards meer opgepikt.

De tweede helft ging duidelijk beter. Een helft waarin Mahomes zelfs na tegenslag zijn talent en potentie liet zien. De Broncos defensie eindigde de wedstrijd met maar één sack dankzij het ontsnappen van arm tackles, ontwijken van blitzers en zijn beweeglijkheid. Een mooi voorbeeld hiervan was zijn linkshandige pass naar Tyreek Hill, terwijl Von Miller op hem af kwam stomen. Na rust was Mahomes goed voor 239 yards en een touchdown pass naar Travis Kelce. Kareem Hunt scoorde uiteindelijk de winnende touchdown. Hunt die de eerste wedstrijden niet lekker speelde, kwam in Denver eindelijk op gang met 121 rushing yards en één touchdown.

CASE KEENUM BLIJFT TELEURSTELLEN

De Broncos hadden de overwinning voor het grijpen als Case Keenum een degelijke wedstrijd had gespeeld. Hij eindigde de wedstrijd met 21-33 throws, geen touchdowns en één interception. Keenum was niet in staat om de sterke running game te ondersteunen met degelijke passes. Vooral zijn gemiste worp richting Demaryius Thomas zal hem nog lang hebben achtervolgd in zijn dromen. De rushing aanval is er, de pass rush ook, alleen een nauwkeurige quarterback ontbrak gisteren om de overwinning binnen te slepen.

Het was geen perfecte wedstrijd van de Kansas City Chiefs, maar een type wedstrijd die je moet winnen om in januari Superbowl contender te zijn. Patrick Mahomes heeft laten zien dat hij onder druk kan presteren en met een niet al te sterke defense toch een overwinning over de streep kan trekken.

Coverfoto: Getty Images