Sounders verslaan MLS kampioen in seizoensopener

New England Revolution v Seattle Sounders
De Seattle Sounders boekten vannacht een verrassende zege op Sporting Kansas City, de MLS kampioen van vorig seizoen. Voor ruim Negenendertigduizend toeschouwers in Seattle scoorde invaller Chad Barrett in de blessuretijd van de tweede helft de winnende goal voor de thuisploeg. 1-0. En zodoende begint het nieuwe MLS seizoen voor Sporting Kansas City, met een teleurstellend resultaat.

Sporting Kansas City begon goed aan de wedstrijd en kreeg dan ook al snel in de wedstrijd de eerste kans. Dominic Dwyer was dichtbij een treffer, maar hij kon de rebound, na een afstandsschot van Graham Zusi, niet binnenwerken. Na ruim een half uur spelen kreeg de thuisploeg de eerste kans, Marco Pappa die weer terug is in de MLS na een mislukt avontuur bij SC Heerenveen, had een knap schot in petto, maar doelman Eric Kronberg liet zich niet verrassen. Niet lang daarna was het wederom Dom Dwyer die het vizier niet op scherp had. Eerst werd een gekruld schot van Dwyer gestopt door doelman Stefan Frei. Twee minuten later schoot Dwyer hard voorlangs.

Na rust leek Seattle dan toch op voorsprong te komen. Maar na een goede voorzet verzuimde Obafemi Martins de bal van dichtbij binnen te werken.
De thuisploeg bleef ook in de tweede helft het betere van het spel hebben, veel kansen leverde dit echter niet op. Kenny Cooper was nog wel dichtbij een treffer voor de groenhemden, maar zijn schot ging rakelings naast. Zo leek het duel af te stevenen op een troosteloze 0-0. Maar beide teams bleven hopen op een toevalstreffer. Die kwam er dan nog bijna in blessuretijd voor SKC, maar Dominic Dwyer kon een fout van doelman Kronberg niet afstraffen. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd ging de thuisploeg nog één keer naar voren. Invaller Sean Okoli had een goede voorzet in huis op Clint Dempsey, die kopte de bal vervolgens tegen de onderkant van de lat, in de rebound kreeg Dempsey de bal wederom richting doel, waar invaller Chad Barrett alsnog de winnende treffer maakte voor het uitzinnige thuispubliek.