Solide overwinning voor de Blackhawks

Door

Chicago Blackhawks v St. Louis Blues

De Chicago Blackhawks moesten gister aantreden tegen de St. Louis Blues. De Blues die nog hard in de race zijn voor een plek in de play-offs hadden het zwaar tegen de degelijke Blackhawks. De Blackhawks maakten hun status van favoriet opnieuw waar en zetten de Blues redelijk eenvoudig opzij: 2-0.

Hossa

De eerste periode was een periode om van te smullen; er waren veel kansen over en weer en geen van beide teams had de overhand. Beide goalies stonden hun mannetje, waardoor het een doelpuntloze periode bleef.

In de tweede twintig minuten hadden de Blackhawks het betere van het spel en leerden zij de Blues een lesje efficiëntie. Er werden weinig kansen gecreëerd, maar de enige grote kans die ontstond was meteen raak. Bryan Bickell stond aan het einde van een snelle counter van de Blackhawks.

De Blues kwamen wat beter in het spel in de derde periode, maar het was telkens goalie Corey Crawford die in de weg stond. De Blackhawks wisten op een opmerkelijke manier de voorsprong uit te breiden; in een shorthanded situatie schoot Marian Hossa direct na de faceoff en trof het net. Dit bepaalde de eindstand en zorgde voor weer een overwinning voor Chicago.

Ook de Detroit Red Wings wisten een overwinning bij te schrijven. Zij moesten gister op bezoek bij de Nashville Predators en boekten daar een hele nette 3-0 zege.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen