Slordige Patriots verslaan slechte Jets

New York Jets v New Engalnd Patriots
Afgelopen weekend hadden de New England Patriots het bijzonder lastig tegen de veel lager ingeschatte Buffalo Bills. Pas na een late field goal konden Brady en zijn mannen met een overwinning van het veld stappen. En ook gisteren hadden de Patriots het zeer moeilijk tegen een tegenstander die zwakker werd ingeschat. Sommige wedkantoren zagen de thuisspelende ploeg zelfs met minimaal 13 punten verschil winnen. Zover kwam het lang niet, in een wedstrijd vol fouten was New England net iets minder slecht dan New York: 13-10.

Goed begin
In het eerste kwart leken de voorspellingen van de wedkantoren nog bewaarheid te kunnen worden. Na iets meer dan twee minuten spelen stonden de eerste punten al op het bord. Rookie receiver Aaron Dobson – bekend van ‘The Catch’ – ving zijn eerste touchdown in de NFL. Even later werd het via een field goal 10-0 en de Patriots waren op weg naar een makkelijke zege.

Slordig
Vanaf toen was de koek echter op. Receivers lieten passes eerder vallen dan dat ze ze vingen en de doorgaans zeer accurate Brady stapte uiteindelijk van het veld met slechts 19 completions uit 39 pogingen, goed voor 185 yards en een touchdown. Gelukkig voor de Patriots had de aanval van de Jets ook niet bepaald een goede dag. Rookie QB Geno Smith stond voortdurend onder druk, wat leidde tot vier sacks en drie interceptions. Beide ploegen wisten nog een field goal te produceren en bij de rust was de stand 13-3 in het voordeel van de thuisploeg.

Comeback
In het derde kwart kwamen de Jets via een rushing touchdown van Bilal Powell terug tot 13-10. Reden genoeg voor zorgen bij het thuispubliek. Maar ook onder druk kregen de Patriots het niet voor elkaar om een lange drive neer te zetten en afstand te nemen van de Jets. Vooral op third down was de ploeg van Bill Belichick opzienbarend zwak: slechts vier van de achttien third downs werden omgezet in een first down.

Vechten
De frustratie bij beide ploegen bleek groot. Toen Geno Smith aan het eind van het vierde kwart de bal in de hand van cornerback Aqib Talib deed belanden en laatsgenoemde dansend buiten de zijlijn stapte, tackelde Jets center Nick Mangold hem alsnog. Dit werd hem niet in dank afgenomen en een ouderwetse matpartij was het gevolg. Ook enkele officials moesten het ontgelden. Het was een passend slotstuk voor een draak van een wedstrijd en de league zal het aanstaand weekend druk hebben met het uitschrijven van boetes.

Toekomst
Ondanks dat de Patriots 2-0 zijn moet er nog veel gebeuren wil de ploeg de hoge ambities waarmaken. Misschien dat de aanstaande terugkeer van Rob Gronkowski het leed kan verzachten en kan Bill Belichick het vastgelopen schip weer vlot trekken. Voor de Jets ziet de toekomst er al helemaal niet rooskleurig uit. Geno Smith heeft wel talent, maar is nog teveel een ruwe diamant om dit team te kunnen leiden.