Sharks laten ook Clowe gaan

Door

Phoenix Coyotes v San Jose Sharks

De San Jose Sharks hebben na Douglas Murray en Michal Handzus nu ook Ryane Clowe laten gaan. Clowe speelt vanaf heden voor de New York Rangers. In ruil daarvoor ontvangen de Sharks drie draft picks terug. Daarnaast versterkten de Montreal Canadiens hun defensie met Davis Drewiske.

Clowe moet de Rangers aanvallend meer stootkracht geven. De Rangers maken gemiddeld het minste aantal goals per wedstrijd (2,26) in de NHL. Daarbij zal Clowe de al aanwezige wapens moeten gaan helpen, want de winger scoorde dit seizoen zelf nog geen enkel doelpunt. Wel noteerde de 30-jarige Clowe 11 assists.

De Sharks lijken hun team volgend jaar volledig opnieuw op te bouwen en laten met Clowe een derde speler gaan die na dit seizoen unrestricted free agent zal zijn. Om Clowe binnen te halen betalen de Rangers twee picks, één in de tweede ronde en één in de derde ronde (oorspronkelijk van Florida) voor de aankomende draft en een conditional pick in de tweede ronde voor de draft van 2014. Mocht Clowe niet bijtekenen of de Rangers geen twee ronden in de play-offs winnen, dan wordt de pick een in de vijfde ronde van 2014.

Drewiske

Davis Drewiske versterkt per direct de defensie van de Montreal Canadiens. De afgelopen weken vulde vaak een prospect de zesde positie in de defensie in, maar nu hebben de Canadiens toch voor een vaste oplossing gekozen. Om hem binnen te halen betaalden zij de Los Angeles Kings een draft pick in de vijfde ronde van de draft van 2013.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen