Nowitzki houdt Mavs in play-offrace

1recap1Miami Heat v Dallas MavericksDe Mavericks hebben met negen wedstrijden te spelen nog uitzicht op deelname aan de play-offs. Met dank aan één man: Dirk Nowitzki. Wie anders dan de Duitser zorgde er tegen de Chicago Bulls voor dat deelname aan het naseizoen de Mavs niet door de vingers glipt. Met een vintage prestatie noteerde Dirk 35 punten en zeven rebounds, maar scoorde ook de laatste acht punten die Dallas naar een 100-98 zege leidde.

De wedstrijd ging voor drie kwarts gelijk op en Dallas leek voor het enthousiaste thuispubliek klaar voor een run in de laatste twaalf minuten. In plaats daarvan waren het de Bulls die er met de winst vandoor leken te gaan. Met nog 3.33 minuten op de klok was het verschil twaalf punten in het voordeel van Chicago. Vanaf dat moment noteerde Dallas, onder leiding van de bebaarde Nowitzki (vanwege een weddenschap dat hij de baard pas afscheert als Dallas weer een 0.500 team is), vijftien punten tegen slechts één van Chicago. Nate Robinson miste in de buzzer nog een driepunter die de Bulls de overwinning had bezorgd.

In de race om de play-offs zijn de Mavs in een zwaargewichtgevecht beland met de Los Angeles Lakers en Utah Jazz. De Lakers en Jazz hebben allebei een verliesduel minder dan de Mavericks (36 om 37), terwijl Utah weer de tiebreaker heeft over de Lakers (beter onderling resultaat). Op dit moment staan de Jazz dus met één been in de play-offs. De tijd zal leren of dat over drie weken nog steeds zo is.

De Mavs, die elf van de laatste zestien duels wonnen, spelen nu vier duels op rij buiten Dallas. Maandag begint de road trip met een fenomenaal duel tegen de Lakers. Een alles of niets duel voor de Mavericks, aangezien bij een nederlaag de achterstand met nog acht wedstrijden te spelen bijna onoverbrugbaar is.