Washington Capitals scherpen NHL record aan

Door

SportAmerika blikt dagelijks terug op de gespeelde wedstrijden in de NHL. Langzaam aan bereiken we de 60 wedstrijden grens, wat betekent dat er nog 20 speelronden te gaan zijn. Vannacht werden er vier duels afgewerkt waar Richard de Weijze en Ed Versteeve op terugblikken.

IMG_20160223_061445

Washington Capitals – Arizona Coyotes

Stilaan noteren wij Washington Capitals als team dat als eerste de playoffs gaat clinchen. De Caps hebben een grote voorsprong op de rest. Vannacht kwam Arizona Coyotes op bezoek, een team dat alle zeilen bij moet zetten om het post-season te halen. Washington won, ietwat gelukkig, met 3-2.

De thuisploeg had een taaie kluif aan Arizona, dat zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaf. Het nam brutaal de leiding, maar Kuznetsov bracht de ploegen op gelijke hoogte. In de derde periode scoorden de Caps twee keer binnen 30 tellen. Arizona kwam 10 minutem voor tijd op 3-2, maar kon de gelijkmaker niet achter Holtby leggen. Washington won als snelste team in de historie 44 duels in een seizoen. De ploeg had daar 58 wedstrijden voor nodig voor een 44-10-4 record.

St. Louis Blues – San Jose Sharks

St.Louis Blues moest voorafgaand aan het duel met San José Sharks weer een streep zetten door een belangrijke speler: na defender Alex Pietrangelo en aanvaller Steve Ott raakte ditmaal Alex Steen geblesseerd. Steen is er zeker een paar weken uit. Goalie Jake Allen werd daarentegen geactiveerd vanaf de blessurelijst en is weer fit om te spelen. Gelukkig maar want goalie Brian Elliot viel vannacht uit met een blessure.

De Sharks spelen graag wedstrijden buiten de eigen Shark tank dit seizoen. Op Washington na is het het beste team. Ook vannacht werd er gewonnen: 3-6 in St. Louis. Na één periode was het al 1-3. Thomas Hertl (tweemaal) en Logan Couture zetten de Sharks op een 0-3 voorsprong. David Backes deed wat terug voor de Blues. Toen Vladimir Tarasenko in de tweede periode zijn 29e van het seizoen scoorde leek het spannende te worden, maar binnen twintog seconden was het verschil weer twee dankzij Logan Couture. In de derde maakte Joe Thornton nog eens twee goals waardoor de wedstrijd binnen was voor San José. De derde Blues goal kwam van Jay Bouwmeester. Beide teams blijven door dit resultaat op de derde plaats staan in hun eigen division.

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets

Boston Bruins is goed in vorm de laatste weken en staan keurig op een playoff plek. Columbus won vijf van de laatste zes uitduels en zette de reeks voort in de TD Garden. De Blue Jackets wonnen met 6-4.

Beide teams schotelden de toeschouwers een aantrekkelijk duel voor. Binnen een minuut scoorden de teams allebei een treffer in periode één. Tot 2-2 ging het gelijk op, waarna Columbus de break plaatste met twee treffers. Boston kwam telkens tot één goal, waarna de Jackets de marge weer verdubbelde. Uiteindelijk stapten de bezoekers met een 6-4 zege van het ijs af.

Montreal Canadiens – Nashville Predators

De Canadiens hebben nog 22 wedstrijden om hun kandidatuur voor het post-season kracht bij te zetten. De Habs staan onder druk en dan met name coach Therrien. Vannacht nam de ploeg het op tegen Nashville Predators die er met de volle buit vandoor gingen. De Preds wonnen met 2-1, na shootouts.

Arvidsson zette Nashville vroeg op voorsprong, waarna de Habs langszij kwamen via Gallagher. De 1-1 stand stond na 18 minuten op het bord en daar bleef het bij. Ook in de shootouts waren de treffers duur. Craig Smith zorgde voor de enige goal in de derde en laatste rond voor Nashville.

Ook leuk om te lezen