2013 Stanley Cup: De beelden

Door

Afgelopen nacht hebben de Blackhawks voor de tweede keer in vier jaar tijd de Stanley Cup gewonnen. In Chicago is het vandaag dan ook Championship Tuesday, komende vrijdag worden de fans getrakteerd op een victory parade door het centrum van de Windy City. De echte fans konden niet zo lang wachten, direct na de wedstrijd stroomden de straten in downtown Chicago vol met duizenden uitzinnige fans.

Chicago Blackhawks Fans Celebrate After Winning The Stanley Cup

In de zesde wedstrijd van de finals, in Bostons TD Garden, gingen de Bruins furieus van start en mochten de Hawks van geluk spreken dat ze met slechts een 1-0 achterstand aan de tweede periode begonnen. En al vroeg in het tweede bedrijf tekende Jonathan Toews voor de gelijkmaker. Gelukkig voor ons was Toews deze wedstrijd mic’d up, dus kunnen we meegenieten van zijn reactie en die van zijn teamgenoten op deze belangrijke goal:

Boston kwam nog wel voor de tweede keer op voorsprong maar in 17 seconden zetten de Blackhawks de wedstrijd op zijn kop. Als goalie Corey Crawford zijn post verlaat om de Hawks het voordeel van een extra skater te geven gaat de wedstrijd naar een legendarisch slot:

En de fans in Chicago reageren in stijl:

Chicagooooooooo!

Al met al heeft dit korte NHL-seizoen een zinderend slot gekend, en de Canadese zender CBC heeft de goals, de hits, de vechtpartijen, de dramatiek en de euforie die de play-offs voor de Stanley Cup in de afgelopen weken met zich meebrachten op een passende wijze in de volgende montage weten te vangen:

Ook leuk om te lezen