Sensors voor spelers Thursday Night Football-wedstrijden

Door

Sensors voor spelers Thursday Night Football-wedstrijden

De NFL gaat wederom een stap verder om de sport aantrekkelijker te maken voor het publiek. In zeventien stadions worden de spelers voorzien van twee sensors, waarmee de locatie, snelheid, afstand en daarmee het looppatroon gevolgd kan worden.

Deze ‘realtime data’ kan getoond worden op de schermen in het stadion voor het publiek of op de televisie voor de thuiskijkers. Hiermee volgt de NFL het voorbeeld van de voorlopers op het gebied van player tracking data: de NBA en de MLB. Goed nieuws dus voor de aan statistiekenverslaafde NFL-fan!

Zebra’s tracken
De NFL is een samenwerking aangegaan met Zebra Technologies, de producent van de RFID-sensors (radio-frequency identification). De mini-sensor wordt in beide shoulder pads van een speler geplaatst, waarna deze verbinding maakt met de tracking-apparatuur van Zebra in het stadion. Aardig is dat de zebra’s op het veld – de scheidsrechters – ook gevolgd gaan worden.

‘Deze Next Gen Stats geeft fans, teams, coaches en spelers nog meer gedetailleerde informatie over hun favoriete spel’, zegt Vishal Shah, NFL Vice President of Media Strategy. ‘Zebra’s tracking-technologie draagt, door de meting van de prestaties van de spelers, bij aan de manier waarop teams hun training, scouting en wedstrijden evalueren. Daarnaast wordt de beleving bij de fans vergroot.’

Het Zebra-systeem wordt geïnstalleerd in de stadions van de vijftien Thursday Night Football-wedstrijden (Atlanta, Baltimore, Carolina, Chicago, Cincinnati, Denver, Green Bay, Houston, Jacksonville, Miami, New England, Oakland, San Francisco, St. Louis en Washington) en in de stadions van Detroit en New Orleans.

Foto: NFL/Zebra Technologies

Ook leuk om te lezen