Season in Review: Los Angeles Dodgers

Door

Division Series - Los Angeles Dodgers v St Louis Cardinals - Game Four

Met een grote zak geld, veel grote namen, en de beste werper in het honkbal leken de Los Angeles Dodgers op weg naar succes in de National League. De NL West werd gewonnen, maar in de play-offs moesten Kershaw en co. lijdzaam toezien hoe de grote rivaal uit San Francisco zich voor de derde keer in vijf seizoenen tot kampioen mocht kronen. En dus is het tijd voor verandering. Vanuit Tampa Bay werd de getalenteerde GM Andrew Friedman binnengehaald, en hij mag met diezelfde zak met geld nu een team gaan samenstellen dat een titel kan gaan pakken.

Manager: Don Mattingly
General Manager: Ned Colletti
Stadion: Dodger Stadium
2013: 94-68 (1e in NL West)
2014: 92-70 (1e in NL West)
MVP 2014: Clayton Kershaw (7.5 WAR)
LVP 2014: Andre Ethier (0.0 WAR)

Upside
* Clayton Kershaw, bij uitstek de beste werper in het honkbal. Won een Cy Young-award met een ERA van 1.77.

* Zack Greinke was achter Kershaw ook zeer betrouwbaar met een ERA van 2.71.

* Matt Kemp was aanvallend weer terug! Enkel Yasiel Puig en Hanley Ramirez waren met het slaghout van meer waarde dan Kemp.

* Hollands glorie! Kenley Jansen was ook dit seizoen weer de closer en de Nederlander eindigde met 44 saves. Statistisch gezien was hij de beste reliever van de Dodgers en dus lijkt hij ook volgend jaar zeker van zijn plek als closer.

* Met Andrew Friedman beschikken de Dodgers nu over een GM die jarenlang heel veel deed met heel weinig. Wat zou hij kunnen doen nu hij heel veel geld tot zijn beschikking heeft?

Downside
* Na Kershaw, Greinke, en Ryu, was er een groot verval in de pitching rotation. Dan Haren en Roberto Hernandez waren niet goed genoeg.

* Waar hij aanvallend zo goed was, was Matt Kemp defensief één van de slechtste outfielders.

* De bullpen was op Kenley Jansen na een drama. Ondanks de grote zak met geld konden er geen betrouwbare relievers worden binnengehaald.

Het seizoen van de Dodgers in één..
Filmpje. Het bewijs dat zelfs de beste soms een foutje maken, en in dit geval, een hele dure:

2015
Met Hanley Ramirez zijn de Dodgers al een belangrijk onderdeel van hun aanval kwijt. De vraag is hoe de ploeg dit gaat opvangen. Jed Lowrie, Asdrubal Cabrera en Stephen Drew zijn beschikbaar terwijl L.A. zelf over Erisbel Arruabarrena beschikt, die verdedigend geweldig is, maar aanvallend nog niet klaar lijkt voor het grote werk.

Verder zal er veel interesse zijn voor de outfielders van de Dodgers. Andre Ethier, Matt Kemp, Carl Crawford, Yasiel Puig en Joc Pederson zijn momenteel de outfielders, en volgens Friedman mag er op zijn minst eentje weg tegen de juiste prijs.

Zoals gezegd, was Kenley Jansen de enige betrouwbare reliever in 2014, hier zal Friedman versterking moeten vinden. Want ondanks dat Brian Wilson, Chris Perez en Brandon League bekende namen zijn, waren ze vorig jaar allemaal zeer teleurstellend.

Tot slot heeft het team meer zekerheid nodig achter Greinke, Kershaw en Ryu. Met veel geld tot zijn beschikking, lijkt het vrijwel zeker dat Friedman hier een extra werper aan toe wil voegen die samen met Dan Haren de starting rotation moet gaan vormen.

Iedereen zal vol nieuwsgierigheid kijken hoe Andrew Friedman deze winter te werk gaat, en als hij zijn werk net zo goed doet als in Tampa Bay, dan kunnen de Dodgers daar weleens heel snel de vruchten van gaan plukken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen