Seahawks naar NFC Championship Game

Divisional Playoffs - New Orleans Saints v Seattle Seahawks

De NFC Championship Game zal in Seattle worden gehouden. Door op het eigen Century Link Field de New Orleans Saints met 23-15 te verslaan verzekerden de Seahawks zich van nog een thuiswedstrijd.

Eenzijdig
De wedstrijd begon eenzijdig. Waar Seattle in het eerste kwart twee field goals scoorde, misten de Saints hun kans op een driepunter. Bij rust keken Drew Brees en zijn mannen, na onder andere een touchdown van running back Marshawn Lynch, zelfs al tegen een 16-0 achterstand aan. Met een touchdown in het vierde kwart konden de Saints nog even hopen op een comeback, maar Marshawn Lynch maakte dat met zijn tweede touchdown van de dag zo goed als onmogelijk.

Comeback
In de laatste twee minuten zette Brees een indrukwekkende drive neer en stak hij schijnbaar moeiteloos het veld over. Met 26 seconden op de klok resulteerde dat in een touchdown van Marques Colston, waarmee de Saints weer binnen één score kwamen. De onside kick werd ook gerecovered waardoor het voor de Seahawks nog even spannend werd. In de slotseconden ving Colston een pass van Brees, maar in plaats van over de zijlijn te stappen en de Saints nog één ultieme poging te geven, gooide hij een voorwaartse pass naar een medespeler. De clock run off om die actie te bestraffen betekende meteen het einde van de wedstrijd.