Rockets winnen opnieuw dankzij uitblinker Harden

Houston Rockets v Phoenix Suns

Stephen Curry scoorde donderdag veertig punten tegen de New Orleans Pelicans. De andere MVP-kandidaat, James Harden, kon dus niet achterblijven. Vannacht noteerde ook hij meer dan veertig punten. In Dallas besliste de shooting guard het derde duel: 130-128.

Het derde duel tussen de Rockets en de Dallas Mavericks was er één om van te smullen. Houston maakte in het eerste kwart 42 punten tegenover de 36 van de Mavs. Echter de Mavericks zouden uiteindelijk 72 punten scoren in de eerste helft en met een voorsprong van zeven punten de rust ingaan.

In de tweede helft was het James Harden, die uitblonk. De shooting guard speelde geweldig en liet maar weer eens zien waarom hij een van de MVP-kandidaten is. Met 12,7 seconden te gaan, zette hij de Rockets op een 129-126 voorsprong. Monta Ellis zou echter nog wat terug doen, waardoor het met nog iets meer dan acht seconden maar één punt verschil was. Corey Brewer zou vervolgens één van zijn twee vrije worpen raken en gaf de Mavericks dus de kans op de overwinning. Ellis deed het dit keer echter een stuk minder. De shooting guard raakte, met zijn poging om de stand gelijk te brengen, niet eens de ring. Hierdoor wonnen de Rockets ook het derde duel van de serie. De ploeg van coach Kevin McHale kan het morgenavond afmaken.

Harden werd met 42 punten de topscorer. De shooting guard raakte vijftien van zijn 24 pogingen en had daarnaast ook nog eens negen assists en vijf rebounds. Ook de andere sterspeler van de Rockets, Dwight Howard, speelde een geweldige wedstrijd. De center noteerde 26 (!) rebounds en dertien punten. Ook raakte hij drie van zijn vijf vrije worpen.

Verder scoorden ook Josh Smith (18), Corey Brewer (15), Trevor Ariza (13) en Terrence Jones (12) meer dan tien punten.

Aan de kant van de Mavericks blonken de vertrouwde namen uit. Zowel Dirk Nowitzki als Monta Ellis scoorde 34 punten. De Duitse forward pakte daarnaast acht rebounds. Ellis gaf naast zijn punten ook negen assists.

Tip-off
De San Antonio Spurs lieten vannacht maar weer eens zien, dat ze ook dit jaar gewoon een kanshebber zijn voor de titel. De ploeg van coach Gregg Popovich versloeg in eigen huis de Los Angeles Clippers erg eenvoudig met 100-73. De Defensive Player of the Year, Kawhi Leonard blonk uit.

In minder dan dertig minuten noteerde de forward 32 punten, vier rebounds, drie steals en twee blocks. Hij raakte dertien van zijn achttien schoten en had slechts één turnover. In de eerste helft bleven de Clippers nog enigszins bij. Na de pauze schoot men echter dramatisch. In de tweede helft maakten de ploeg uit San Antonio negentien punten meer. Vooral het derde kwart van de Clippers was erg matig. Het team van coach Doc Rivers noteerde slechts elf punten.

Naast Leonard waren Boris Diaw (15) en Danny Green (11) de enige twee spelers bij de Spurs in de dubbele cijfers.

Bij de Clippers werd forward Blake Griffin de topscorer. Hij noteerde veertien punten en raakte zes van zijn vijftien schoten. Ook had hij tien rebounds en vijf assists. Jamal Crawford viel erg tegen. In 23 minuten kwam hij tot slechts vijf punten. De guard schoot 1-uit-11.

Three Point Play
* De Washington Wizards zijn net als de Rockets op weg naar een 4-0 overwinning in de serie. De Wizards versloegen vannacht in eigen huis de Toronto Raptors met 106-99. Center Marcin Gortat scoorde de meeste punten voor Washington. Hij noteerde een double-double met 24 punten en dertien rebounds. Ook had hij vijf assists en vier blocks. Ook John Wall had een double-double met negentien punten en vijftien assists. Net als deze twee spelers hadden ook Paul Pierce (18), Bradley Beal (16), Drew Gooden (12) en Otto Porter (11) meer dan tien punten.

* DeMar DeRozan zette een clubrecord als het gaat om gescoorde punten in één kwart. Nooit eerder scoorde een speler van de Raptors twintig punten in twaalf minuten in de play-offs. Uiteindelijk eindigde hij de wedstrijd met 32 punten.

* Kyle Lowry speelde daarentegen een mindere wedstrijd. De point guard raakte maar vijf van zijn 22 schoten en eindigde de wedstrijd met slechts vijftien punten. Amir Johnson had met veertien punten en twaalf rebounds een double-double aan de kant van de Raptors.

Stat of the Night
James Harden: 36 MIN, 42 PTS, 5 REB, 9 AST, 1 STL, 0 BLK, 5 3PM, 15/24 FG, 7/7 FT

Tim Duncan speelde niet zijn beste wedstrijd.