Brad Stevens nieuwe coach Boston Celtics

Door

Bucknell v Butler

De Boston Celtics hebben hun nieuwe coach gevonden, zo maakte de NBA-ploeg vanavond bekend. De 36-jarige Brad Stevens staat vanaf vrijdag aan ’t roer van de Celtics, die de afgelopen weken aan ’n rebuild begonnen door afscheid te nemen van coach Doc Rivers en sterspelers Paul Pierce en Kevin Garnett.

Brad Stevens wordt een nieuw gezicht in de NBA. Hij was de afgelopen zes seizoen de coach voor Butler University. Een positie die hij verkreeg na een carriere als collegespeler voor DePaul University, waarop hij eerst als vrijwilliger, daarna als assistent en uiteindelijk – op verzoek van de spelers – als hoofdcoach aan de slag mocht.

Hij stelde niet teleur en leidde het nietige Butler in 2010 en 2011 naar de finale van ’t NCAA tournament. Beide finales werden verloren, maar Stevens had zijn naam als wondercoach definitief gevestigd en dat terwijl hij amper tien jaar ouder dan zijn spelers was.

“Leeftijd was nooit een minpunt voor ons, omdat zijn kwaliteit te schitteren keer op keer bleek tijdens ons seizoen,” verklaarde de school toen. Die visie delen de Celtics. “Hoewel hij erg jong is, zie ik Brad als een geweldige leider die leidt dankzij een feilloos karakter en ongelofelijke werklust. Zijn teams spelen altijd hard aan beide zijden van ’t veld,” schrijft Celtics GM Danny Ainge in een eerste reactie.

Stevens zal vrijdagochtend, samen met zijn gezin, officieel worden gepresenteerd. Hij zal de jongste coach in de NBA zijn. Twee jaar jonger dan Magic coach Jacque Vaughn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen