Ricky Williams wil Dolphins verlaten

Door

De wegen van Ricky Williams en de Miami Dolphins zullen na dit seizoen gaan scheiden. In ieder geval, dat is de insteek van de running back.

,,Na acht jaar een Dolphin geweest te zijn is het nu tijd om ergens anders heen te gaan,,” vertelde de 33-jarige Williams dinsdagmiddag tegen WQAM, een lokaal radiostation. ,,Ik kan niet liegen. Verdeeld over twee periodes loop ik hier bijna acht seizoenen rond. In die tijd ontwikkel je je als mens en ik denk dat als je een bepaalde ontwikkeling hebt volbracht, het tijd is om een nieuwe ontwikkeling op te gaan zoeken.”

Williams is 34 in de lente en dat is ook de periode wanneer hij een free agent wordt. Voor een running back is dat een redelijke oude leeftijd, maar Williams liet dit seizoen nog prima mee te kunnen. Hij liep dit jaar 673 yards voor de Dolphins en scoorde twee touchdowns. De Dolphins stelde dit seizoen opnieuw teleur door zich niet te kwalificeren voor de play-offs. De ploeg uit Miami eindigde net als afgelopen seizoen met een 7-9 record. Opmerkelijk genoeg wisten de Dolphins slechts van de acht thuiswedstrijden er slechts één te winnen.

,,Ik heb de laatste tijd veel nagedacht,” vertelde de running back verder. ,,Het is voor mij belangrijk dat ik in een omgeving kom waar ik mij goed in voel. Het liefste ga ik naar een plek waar ik mij alleen bezig hoef te houden met football en niet alle zaken erom heen. Dat zou betekenen dat ik elke dag met een glimlach naar mij werk zou gaan.”

Foto: blogs.mirror.co.uk

1 Reactie
  1. Joep 13 jaar ago

    Ik zie hem wel naar de Pats gaan. Taylor en helaas ook Faulk zullen niet meer terugkomen en ik denk dat Williams wel iemand is die bereid zou zijn zich te schikken in een rol als 3de/2de RB om bij een team als de Pats te kunnen spelen

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen