Brady, Patriots verslaan Broncos na comeback

Denver Broncos v New England PatriotsHalverwege de wedstrijd stond er een 24-0 stand op het scorebord en leken de Denver Broncos op weg naar een verrassend eenvoudige overwinning op de New England Patriots. Maar Tom Brady versus Peyton Manning staat altijd gegarandeerd voor spektakel, en dat is dan ook wat het publiek in Foxboro kreeg voorgeschoteld: de Patriots kwamen terug, en grepen tijdens de verlenging alsnog de overwinning door met 34-31 te winnen.

En daar was deze Patriots’ fan behoorlijk blij mee:

823858927

In de eerste helft domineerden de Broncos en grossierden de Patriots in het maken van onnodige fouten. Drie drives, drie fumbles, zo begon de dag voor Tom Brady en zijn offense. Het gevolg was dat de Broncos al snel op voorsprong konden komen door van deze fouten te profiteren. Von Miller rende een fumble terug voor een touchdown, en een Knowshon Moreno touchdown plus een Manning touchdown pass brachten de Broncos op een comfortabele voorsprong.

Maar in de tweede helft waren de rollen omgedraaid, de Patriots gaven de bal niet meer weg terwijl de Broncos, net als de Patriots in de eerste helft, drie fumbles hadden. Ondertussen leek de achterstand tegen Manning het beste naar boven te halen in Tom Brady: na rust was hij 21-uit-26 for drie touchdowns en aan het einde van het derde kwart was het verschil hierdoor nog slechts één field goal.

Hectische slotfase
Wat volgde was een hectische slotfase, waarin Brady zijn Patriots naar een voorsprong dirigeerde. De Broncos lieten het hier echter niet bij zitten, en toen het er op aan kwam leidde Manning de Broncos richting verlenging. Nadat hij in de eerste drie kwarten slechts 76 passing yards had gooide Peyton Manning in de slotfase voor 80 yards om zo een 31-31 stand op het scorebord te zetten.

De verlenging die daarop volgde leverde niet zoals bij de Vikings en Packers een teleurstellend gelijkspel op, maar een waardig einde met een verdiende winnaar. Even leek het er wel op dat het tweede gelijkspel van de dag er zat aan te komen, toen New England, net als Denver, na hun tweede drive de bal moest weg punten met nog drie minuten te gaan. Toen maakte Denver echter de meest cruciale fout van de wedstrijd: punt returner Tony Carter liet de bal uit zijn handen glippen en special teams speler Nate Ebner van de Patriots pikte de bal op.

Tom Brady play

Één minuut later kon Pats kicker Stephen Gostkowski met een 31 yard field goal de eindstand op het scorebord zetten, en een einde maken aan wederom een legendarische wedstrijd tussen Brady en Manning. En met de overwinning bevestigde Brady nogmaals zijn dominantie ten opzichte van Manning: hij is nu 10-4 wanneer hij tegenover Manning staat.

En daar is Brady weer blij mee:

Brady moves

De Broncos (9-2) mogen volgende week hun eerste plaats in de AFC West gaan verdedigen als ze op bezoek gaan in Arrowhead om het tegen de Kansas City Chiefs op te nemen (9-2). De New England Patriots (8-3) hebben een ogenschijnlijk makkelijkere wedstrijd op het programma staan. Zij mogen richting Houston om het tegen de Texans (2-9) op te nemen, die na het verlies tegen de Jaguars deze week al negen keer achter elkaar hebben verloren.