Rangers voltooien sweep over Red Sox

Door

Dankzij de 5-1 nederlaag tegen de Texas Rangers zondagavond, hebben de Boston Red Sox nu 0-3 record. Dat is voor het eerst sinds 1996 toen ze 0-5 begonnen aan het seizoen.

De ster van de avond was pitcher Matt Harrison. De linkshandige speler liet slechts één run en vijf hits toe in zeven innings en had acht strikeouts. Hij domineerde van in het begin, hij gooide twee slagmannen uit in de eerste inning en vijf van de eerste negen die tegenover hem kwamen te staan.

Nadat David Murphy een home run sloeg in de tweede inning, deed Ian Kinsler hem dat na in de derde. Mike Napoli sloeg zijn tweede van het seizoen in de vijfde inning en Cruz zijn derde in de zevende. De enige run van Texas die niet van een home run kwam was door een double van Michael Young in de achtste inning.

Young, Murphy en Napoli hadden allen twee hits voor de Rangers.

Rangers’ designated hitter Ian Kinsler en outfielder Nelson Cruz werden de eerste teamgenoten in de geschiedenis van het spel die in de eerste drie wedstrijden elke een home run sloegen.

Carl Crawford, de nieuwe aankoop van Boston, moest van plaats drie naar plaats zeven verhuizen in de slagorde.

Hij startte het seizoen met 0 op 7 met vier strikeouts. Zondag scoorde hij 2 op 4 met zijn eerste hit in de tweede inning waarmee hij ook zijn eerste run binnensloeg.

Tijdens de eerste drie overwinningen over de Red Sox sloeg de verliezende World Series finalist 11 home runs en scoorden 26 runs tegenover 11 van Boston. In de volgende serie neemt Boston het op tegen de Cleveland Indians en de Rangers ontvangen de Seattle Mariners thuis.

Foto: cdn.bleacherreport.net

Ook leuk om te lezen