Kiprusoff houdt Flames in play-offrace

Calgary Flames-goalie Miika Kiprusoff heeft zondagavond zijn team een grote dienst bewezen met zijn uitstekende optreden tussen de palen. Doordat de veteraan vierendertig van de vijfendertig schoten van de Colorado Avalanche wist te stoppen, behaalden de Canadezen een zeer belangrijke 1-2 overwinning in Denver, waardoor ze nog mogen hopen op de play-offs.

De Flames bevinden zich nu op de negende plek, op één punt achterstand van de als achtste geplaatste Chicago Blackhawks. Er is dus nog van alles mogelijk voor het team van coach Brent Sutter, maar er dient wel bij vermeld te worden dat de Flames nog maar twee wedstrijden hoeven te spelen in het reguliere seizoen en de Blackhawks vier.

Na een doelpuntloze eerste periode namen de Flames in het tweede bedrijf een 0-1 voorsprong dankzij een bekeken schot van Olli Jokinen. Verder werd er ook in deze periode niet meer gescoord en dat kwam vooral door het uitstekende keeperswerk van beide kanten. Kiprusoff liet zich nu met name gelden, want hij stopte alle achttien schoten die hij gedurende deze twintig minuten op zich afgevuurd zag worden.

In de derde periode nam Calgary verder afstand van hun opponent. Alex Tanguay verdubbelde na acht minuten de voorsprong door een fraaie pass van Jerome Iginla achter Avalanche-goalie Peter Budaj, die overigens goed was voor vierendertig reddingen, te schieten.

Vijf minuten voor tijd wist Colorado-aanvaller Milan Hejduk toch een gaatje te vinden in de verdediging van Calgary. Helaas voor de thuisploeg kwam dit doelpunt te laat, want ondanks een slotoffensief waarbij de keeper van het ijs werd gehaald, kwam Colorado niet meer tot scoren.

De Flames pakten zo dus twee belangrijke punten, maar moeten blijven hopen op misstappen van hun belangrijkste concurrent, de Chicago Blackhawks.