Punk vs. Jericho: Een intrigerende match

Door

IMG_1645Vannacht vindt de eerste editie van WWE Payback plaats in de Allstate Arena in Chicago, Illinois. De line-up van WWE Payback is uitstekend, maar er is één match waar ik echt naar uitkijk: CM Punk vs. Chris Jericho!

Best In The World
CM Punk heeft niet meer in de ring gestaan sinds zijn nederlaag tegen The Undertaker tijdens WrestleMania 29. Vannacht stapt de man die zichzelf ‘The Best In The World’ noemt voor eerst sinds twee maanden weer in ‘the squared circle’. Zijn tegenstander is aartsvijand Chris Jericho. Als de resultaten uit het verleden, WrestleMania 28 en Extreme Rules 2012 (toevallig ook in de Allstate Arena), een indicatie zijn dan kunnen we ons opmaken voor een classic.

PAUL_HEYMANPaul Heyman Guy
Het intrigerende aan deze match is dat CM Punk de uitdaging van ‘The Ayatollah of Rock ‘n’ Rolla’ nooit zelf heeft geaccepteerd, dat is gedaan door zijn onbetrouwbare ‘Agent’ Paul Heyman.

Verder heeft ‘The Second City Saint’ met geen woord gerept over deze match. Punk was vooral veel te vinden in baseballstadions. Gisteren zat hij op de tribune tijdens de Stanley Cup finale tussen de Chicago Blackhawks en de Boston Bruins.

CM Punk is dus totaal niet met zijn WWE carrière bezig. Of toch wel? Het intrigerende aan deze match tussen Punk en Jericho is dat het totaal niet duidelijk is wat er gaat gebeuren…

f252ffaa83a66d9ba0ccdf683112a336Allstate Arena
De WWE fans in Chicago zijn legendarisch en in mijn ogen het beste WWE publiek ter wereld. Ze zijn luidruchtig, hebben een uitgesproken mening en steken die mening niet onder stoelen of banken.

De fans in Chi-Town maken een goede match fantastisch en een fantastische match fenomenaal. Het beste voorbeeld is de WWE Championship match tussen CM Punk en John Cena tijdens Money in the Bank 2011. De sfeer in de Allstate Arena was ‘electric’. Commentator Jerry ‘The King’ Lawler zei daarover: “I’ve never seen this much hometown emotion!” Tijdens Payback zal het niet anders zijn.

RAW_03112013ej_0210Home Town Hero
CM Punk, ‘de home town hero’, kan rekenen op een heldenontvangst, iets wat niet bij zijn onsympathieke personage van de laatste maanden past. De vraag is dus: welke CM Punk stapt tijdens Payback in de ring? De nare, bittere om respect zeurende Punk? Of krijgen we de Punk uit 2011 te zien? De man die iedereen in de WWE op scherp wist te zetten met zijn legendarische pipe-bomb promo!

En wat is de rol van zijn ‘Agent’ Paul Heyman, de man die deze match tegen Chris Jericho zonder overleg (?) heeft geaccepteerd?

En Jericho, waarom zou je het tegen CM Punk willen opnemen in het hol van de leeuw?

Allemaal vragen waar we vannacht antwoord op krijgen.

© 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen