Plaxico Burress krijgt kans bij Pittsburgh Steelers

Door

Wide receiver Plaxico Burress heeft lang op zijn kans moeten wachten, maar vanaf komend weekend kan hij eindelijk bewijzen dat hij nog altijd goed genoeg in vorm is om in de NFL te spelen. De Pittsburgh Steelers maakten gisteren bekend dat Burress een contract heeft getekend dat hem voor de rest van het seizoen aan de Steelers verbind.

Burress, inmiddels 35 jaar oud, werd in 2000 als achtste door de Steelers gedraft. In 2005 verhuisde hij naar de New York Giants. Burress kwam in de geschiedenisboeken terecht door in de Super Bowl van 2008 de winnende touchdown te vangen. Een incident in een nachtclub, waarbij hij zichzelf in zijn been schoot, leverde de wide receiver een celstraf van 20 maanden op.

Toen Burress begin vorig seizoen weer beschikbaar was hoopten de Steelers hem al vast te kunnen leggen, maar de receiver koos destijds voor een lucratief contract bij de New York Jets. Daar ving hij 45 passes voor 612 yards en acht touchdowns. Door blessures bij receivers Antonio Brown (enkel) en Jericho Cotchery (ribben) krijgt nu Burress een (laatste) kans bij de Steelers.

“Ik ben blij om weer in het zwart-geel te mogen spelen,” zei Burress nadat hij zijn contract had ondertekend. “Ik ben terug op de plek waar het allemaal begon. Het is een goede situatie voor me.”

De Steelers legden ook quarterback Brian Hoyer vast, nadat bekend werd dat backup Byron Leftwich niet kan spelen door gekneusde ribben, die de quarterback afgelopen weekend opliep. De 37-jarige Charlie Batch zal zondag tegen de Cleveland Browns de starting quarterback zijn. Batch heeft een 5-2 record in wedstrijden waarin hij Roethlisberger moest vervangen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen