Kuroda jaar langer bij Yankees

Door

Startend werper Hiroki Kuroda heeft een eenjarig contract getekend bij de New York Yankees. Daarmee kiest de Japanse pitcher voor een langer verblijf bij de Bronx Bombers, bij wie hij afgelopen seizoen leider was in wins, ERA, starts, complete games en shutouts. Yankees’ general manager Brian Cashman maakt in 2013 15 miljoen dollar over aan Kuroda, die naar verluidt kon rekenen op interesse van een groot aantal andere clubs.

Geen terugkeer naar LA
Op de voor pitchers vrij krappe free agentmarkt was Kuroda een begeerde speler. Zo zou er al voorzichtige interesse zijn geweest vanuit Boston, maar ook Kuroda’s voormalig werkgever LA Dodgers zouden op zoek zijn geweest naar de handtekening van de Japanse starter, die in februari 38 jaar oud wordt. Kuroda zelf zou best oren hebben gehad naar een rentree bij de Dodgers, maar koos uiteindelijk voor een langer verblijf in New York.

Yankees rotation
In Kuroda hopen de Yankees vooral stabiliteit te vinden. Tijdens zijn jaren bij de Dodgers noteerde Kuroda een 3.45 ERA. Bovendien geeft de werper weinig vrije lopen weg. Stabiliteit in de rotatie is iets dat New York goed kan gebruiken, want net als vorig jaar staan daar nog veel vraagtekens. Met Kuroda is in elk geval een tweede naam naast die van CC Sabathia ingevuld. De verwachting is dat ook Ivan Nova en Phil Hughes weer mee zullen draaien. Of ook Andy Pettitte terugkeert valt te bezien; de 41-jarige werper heeft nog niet besloten of hij er nog een jaar aan vastplakt, of dat hij nogmaals met pensioen gaat. Daarnaast hebben de Yankees nog jongeling Michael Pineda in huis, maar die zou op zijn vroegst in juni 2013 pas weer op de heuvel kunnen staan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen