Pirates verslaan Reds, eerste playoff overwinning sinds 1992

Door

Wild Card Game - Cincinnati Reds v Pittsburgh PiratesDe Pittsburgh Pirates’ fans hebben 21 jaar moeten wachten op een postseason wedstrijd. Mede dankzij een uitverkocht en kolkend PNC Park, en twee home runs van catcher Russell Martin, versloegen The Buccos de Cincinnati Reds met 6-2 in de NL Wild Card Game. De Pirates nemen het donderdag in de NLDS op tegen de St. Louis Cardinals.

Marlon Byrd opende in de tweede inning de score met een solo home run. De 36-jarige veteraan kwam halverwege het seizoen over van de New York Mets. Andrew McCutchen, favoriet voor de NL MVP award, sloeg twee honkslagen en wist vier keer het honk te bereiken. Russell Martin groeide uit tot de held van de avond door twee home runs te slaan.

De eerste bomb van Martin was misschien wel de meest bijzondere. Gedurende het pitchen van Reds’ ace Johnny Cueto scandeerden de Pirates’ fans zijn naam om hem uit zijn ritme te krijgen. ‘Cue-to’ galmden het steeds door het stadion. En het werkte. Cueto liet met Martin aan slag de bal uit zijn handen vallen en vervolgens deed Martin dit:

Cueto hield het slechts 3.1 innings vol op de heuvel en gaf zeven honkslagen en vier runs op. Francisco Liriano gooide ijzersterk voor de Pirates. In zeven innings kreeg hij slechts vier honkslagen en één run tegen met vijf strikeouts. Voorafgaande aan de wedstrijd vreesden de linkshandige slagmannen van de Reds zijn Slider of Doom.

icwyS1qkKBawYDe Pirates nemen het aanstaande donderdag in Game 1 van de NLDS op tegen de St. Louis Cardinals, winnaar van de NL Central. De spelers van de Pirates hebben er vertrouwen in. “20 jaar wachten. Je ziet alles eruit komen op één avond”, zei Martin. “Hopelijk kunnen we deze sfeer vasthouden tot ver in oktober.” Andrew McCutchen: “We’re for real. We’re definitely for real.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen