Jacobs schrijft geschiedenis door positieve dopingtest

Door

Mike Jacobs, in het bezit van een minor league contract bij de Colorado Rockies en nu spelend voor de Colorado Springs Sky Sox, heeft geschiedenis geschreven door de eerste Noord-Amerikaan ooit te zijn die positief is getest bij een dopingtest.

Hij werd positief getest op HGH, een menselijk groeihormoon dat ervoor zorgt dat het lichaamsvet afneemt en de botten en spieren sterker zullen worden.

De 30 jarige honkman, wiens verleden ligt bij de New York Mets, Florida Marlins en Kansas City Royals, is per direct voor 50 wedstrijden geschorst. Dit hele seizoen kwam hij niet uit in de major league.

Commissaris van de major league Bud Selig vertelt dat er volgens het protocol is gehandeld bij Jacobs. ,,We hebben gedaan wat we moesten doen en we gedogen dopinggebruik niet.”

In een verklaring lieten de Rockies weten zeer teleurgesteld te zijn in Jacobs. ,,We zijn zeer teleurgesteld dat Mike Jacobs is geschorst nadat hij positief op doping is getest. De Colorado Rockies hebben altijd afstand genomen van het gebruik van prestatie vergrotende middelen binnen het honkbal. Wij steunen het feit dat de organisatie van de Major League Baseball en de Major League Baseball Players Association zijn aangesloten bij het ‘Drug prevention and treatment program’.

Mike Jacobs verklaart dat hij spijt heeft van zijn dopinggebruik en dat hij HGH gebruikte om te herstellen van zijn blessures. ,,Een paar weken geleden, maakte ik de verschrikkelijke keus om HGH te gebruiken, om af te komen van mijn knie- en rugproblemen,” aldus Jacobs.

,,Een paar dagen later werd ik getest en toen ben ik direct gestopt. Ik realiseerde me dat het een van de slechtste beslissingen is geweest die ik ooit heb genomen. Ik neem dan ook alle verantwoordelijkheid op me. Ik bied mijn verontschuldigingen aan mijn familie, vrienden, de Colorado Rockies, Major League Baseball en aan de fans aan. Ik zal een schorsing van 50 wedstrijden ondergaan. Als deze schorsing is afgelopen, hoop ik dat de kans zal krijgen om mijn carrière binnen het honkbal voort te zetten.”

Jacobs had een slaggemiddelde .298 met 23 homers en 97 RBIs in 117 wedstrijden voor Colorado Springs dit seizoen. Hij is de eerste atleet die positief is getest, sinds het invoeren van de bloedtest in de major league in juli 2010.

Foto: foxsports.com

Ook leuk om te lezen