Penn State verslaat UCF in Dublin

Door

Penn State v Central Florida - Croke Park Classic

Het college football is afgelopen week definitief begonnen en vandaag spelen de meeste teams hun eerste wedstrijd. Ook op Europees grondgebied vond er één wedstrijd plaats, net zoals de afgelopen vier jaar was Dublin ook dit seizoen de gastheer voor twee universiteiten en ditmaal waren dit Penn State en UCF. In Dublin hielden de Nittany Lions het heel lang spannend maar wisten in de slotfase toch met een 26-24 overwinning van het veld te stappen.

Beide teams kwamen zonder ranking de wedstrijd in. UCF kreeg in de AP Poll 94 stemmen en viel net buiten de top 25, terwijl Penn State met slechts vijf stemmen rond de 40ste plek binnenkwam. Vooraf leek UCF dus de lichte favoriet maar al snel schoot Penn State uit de startblokken. De gehele eerste helft werd namelijk gedomineerd door quarterback Christian Hackenberg die bezig is aan zijn tweede seizoen voor de Nittany Lions en die één van de meest intrigerende quarterback prospects is in het college football.

Aan de andere kant ging er bij UCF weinig goed, hierom bracht hoofdcoach George O’Leary een andere quarterback in en back-up Justin Holman liet direct van zich horen. Vervolgens volgde er een rechtstreeks duel tussen Hackenberg en Holman waarbij er van beide kanten klappen werden uitgedeeld. Het hoogtepunt was misschien deze vangbal van Penn State-receiver Geno Lewis:

genolewis

Uiteindelijk kwam het aan op de slotfase, en Justin Holman leek zich voor de UCF Knights tot de man of the hour te ontpoppen met deze geweldige bal waarop UCF vervolgens de leiding zou nemen:

Helaas voor Holman en UCF had Penn State echter het laatste woord. Christian Hackenberg, die met 454 passing yards zou eindigen, bracht de Nittany Lions in positie voor een field goal en Penn State-kicker Sam Ficken maakte hier dankbaar gebruik van:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen