NBA Update: Lakers maken indruk op Carmelo Anthony

Door

New York Knicks v Phoenix Suns

Vrijwel uit het niets hebben de Los Angeles Lakers zich gepresenteerd als een van de grootste kanshebbers om Carmelo Anthony binnen te halen. Naar verluid heeft de presentatie die de Lakers Melo hebben gegeven zodanig indruk gemaakt dat tekenen in Los Angeles een realistische optie is geworden.

Bij de presentatie van de Lakers werden sterspelers Kobe Bryant en Pau Gasol betrokken, maar ook kersverse rookie Julius Randle. En hoewel Carmelo niet zoveel kan verdienen bij de Lakers als bij de Knicks, schijnt hij toch oren te hebben naar een overgang.

Met Melo zouden de Lakers ineens weer een team zijn met een aantal supersterren op het roster. Het blijft echter de vraag of, als Bryant en Anthony het maximale zullen verdienen, zij ook nog kunnen investeren in ondersteunende spelers.

Heat hebben oogje op Deng
Pat Riley, manager van de Miami Heat, heeft gesproken met free agent Luol Deng. De small forward speelde afgelopen seizoen bij de Bulls, maar werd in januari getrade naar de Cleveland Cavaliers. De Brit staat bekend als een elite verdediger en is al twee keer verkozen tot All-Star (2012 en 2013).

Dat Deng naar de Heat komt is lang niet zeker, maar het zou in het plaatje van Miami passen. Riley is na afgelopen seizoen vooral op zoek naar een verdedigende versterking en Deng zou dat kunnen brengen.

Nerlens Noel maakt indruk tijdens de Summer League
De Philadelphia 76ers doen het nog rustig aan met zijn speelminuten, maar in de tijd die hij krijgt maakt Nerlens Noel indruk. De rookie, vorig jaar als eerste gedraft door de 76ers, speelde 26 minuten en scoorde daarin negentien punten, vier steals en twee rebounds.

Shabazz Napier, rookie voor de Miami Heat, begon minder sterk aan de Summer League. De door LeBron James aangeprezen speler miste zijn eerste tien schoten van het veld en verloor de bal maar liefst acht keer. Napier noemde het zelf “een ervaring om van te leren”.

Jeremy Lin mogelijk naar de 76ers
De Philadelphia 76ers hebben interesse getoond in point guard Jeremy Lin. De Houston Rockets, huidig werkgever van Lin, hebben kenbaar gemaakt graag van de speler af te willen, vermoedelijk om zo ruimte te maken voor een bod op Carmelo Anthony of Chris Bosh.

De 76ers hebben aangegeven interesse te hebben, mits daar een goede tegenprestatie tegenover staat. Een first round pick zou daarvoor het minimum zijn gezien het salaris wat Lin opslurpt.

Jeremy Lin werd wereldberoemd in 2012, toen hij bij de New York Knicks een fantastische serie wedstrijden speelde. De Linsanity die daarop volgde leidde tot een transfer naar de Houston Rockets.

Overig Nieuws

  • Veteraan Devin Harris heeft besloten bij de Dallas Mavericks te blijven. De exacte details zijn nog niet bekend, maar de 31-jarige point guard zou willen tekenen voor minstens drie jaar.
  • Jason Kidd zegt trots te zijn om coach te worden van de Milwaukee Bucks: “Mijn hele carrière ben ik al onder indruk van de fans, in goede en slechte tijden.” Natuurlijk Jason…

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen