NBA Update: WK begint met spektakel, Gulle Green

Door

Boston Celtics v Miami Heat - Game Five
Spektakel! Meteen bij een van de openingswedstrijden op het WK was er een overtime. Kroatië en de Filipijnen stonden na 40 minuten beide op 71 punten. In de overtime wist, mede door twee belangrijke rake vrije worpen van Rudez, Kroatië de winst te pakken met 81 tegen 78. Daarnaast wisten ook Oekraïne (tegen Dominicaanse Republiek) en Angola (tegen Zuid-Korea) hun eerste wedstrijden eenvoudig te winnen.

Het WK in Spanje is dus dan eindelijk begonnen en vanavond zal dan ook eindelijk Team USA zijn entree maken op het toernooi. Na de laatste oefenwedstrijd tegen Slovenië vertrok de VS naar Bilbao waar het de poulewedstrijden af zal werken. In Bilbao werden ze ontvangen door de burgemeester.

De grote vraag van het WK is wie het Team USA lastig kan maken. Ondanks dat de ‘grote’ namen thuis zijn gebleven is de sfeer in de ploeg wel heel goed. Na een trip door Bilbao gisteren was het daarna tijd voor de fotoshoot, waar de spelers aardig wat lol om hadden.

Vanavond om half 10, Nederlandse tijd, zal Finland de eerste tegenstander zijn voor Team USA. Voor die tijd nog een kleine promo van Bilbao en groep C.

Green is gul
Op zijn 28ste verjaardag heeft Jeff Green, forward van de Boston Celtics, $1 miljoen gedoneerd aan het nieuwe sportcenter van Georgetown University. Dat maakte de universiteit van Georgetown donderdag.

Green hielp Georgetown in 2007 naar de final four en werd in dat zelfde jaar als vijfde gedraft. “Ik ben verheugd dat ik in de positie ben om iets terug te doen voor universiteit dat zoveel voor mij gedaan heeft,” liet Green weten. Het nieuwe sportcenter in Georgetown kost in totaal $62 miljoen.

Paul George regel
De NBA gaat het vrije stuk achter de basket nog verder uitbreiden. Op dit moment staan er altijd veel fotografen, maar dit aantal zal kleiner worden om het vrije gebied te vergroten. Met deze nieuwe regel wil de NBA meer veiligheid creëren voor de spelers.

De gesprekken over deze uitbreiding en de extra veiligheid voor de spelers waren al jaren bezig, maar na de ongelukkige blessure van Paul George kwam het weer aan bod. Aan elke zijde komt er nu ongeveer 1 meter bij waar niemand mag komen en komen er in plaats van 24, maar 20 cameraplaatsen beschikbaar.

1 Reactie
  1. Mitchell 7 jaar ago

    ‘Kroatië en de Filipijnen stonden na 48 minuten beide op 71 punten’

    40 minuten toch? NBA speelt 48 en FIBA 40 dacht ik

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen