Pacers op randje van uitschakeling, Heat sweep

BannerPlayoffs

Een herhaling van de East Finals van afgelopen seizoen lijkt steeds onwaarschijnlijker. De Indiana Pacers raakten het thuisvoordeel kwijt door in Game 6 met 107-97 onderuit te gaan tegen de Atlanta Hawks. De stand in de serie is nu 3-2 in het voordeel van Atlanta die aankomende donderdag voor een verrassing kunnen zorgen door de nummer één uit het oosten uit te schakelen. De Miami Heat plaatsten zich voor de volgende ronde door de Charlotte Bobcats op een sweep te trakteren: 109-98 in Game 4.

Beslissende tweede kwart
De Pacers namen een voorsprong van één punt mee in het tweede kwart, maar toen ging het bergafwaarts voor de ploeg van coach Fran Vogel. De Hawks maakten vervolgens dertien van hun zestien schoten, negen van de elf driepunters en bogen een 21-18 achterstand om in een 48-27 voorsprong. Mike Scott scoorde al zijn zeventien punten in het tweede kwart.

Het lukte Indiana niet om de klap boven te komen. Paul George probeerde werkelijk alles en eindigde de wedstrijd met 26 punten, twaalf rebounds, zes assists en zes steals (de eerste speler in de geschiedenis van de NBA met zulke cijfers in een play-offnederlaag), maar hij kon het niet in zijn eentje. Roy Hibbert was opnieuw onzichtbaar, nul punten, nul rebounds en vier fouten in twaalf minuten speeltijd.

“Ze hebben een goede ploeg met geweldige spelers, maar wij zijn zelf ook niet onaardig”, zei Scott die samen met Shelvin Mack 30 van Atlanta’s 41 punten in het tweede kwart scoorden.

De volgende actie van Lance Stephenson vat de wedstrijd van Indiana goed samen.

giphy1

Vaarwel Bobcats
LeBron James scoorde 31 punten, pakte zeven rebounds en deelde negen assists uit en de Miami Heat sweepten de Charlotte Bobcats dankzij een 109-98 overwinning in Game 4. De Heat hebben nu een 16-2 record in de eerste ronde van de play-offs, en 19-0 tegen de Bobcats, sinds de komst van James vier jaar geleden.

James scoorde negentien van zijn 31 punten nadat hij in het begin van het derde kwart zichtbaar last had van zijn rechterbeen. “Het doet zeker pijn”, aldus de sterspeler van de Heat. “Gelukkig zijn we door naar de volgende ronde en kan ik de nodige rust pakken.”

Kemba Walker scoorde 29 punten op 11-uit-15 van het veld voor de Bobcats die in Game 4 zonder de geblesseerde Al Jefferson speelden. Ondanks dat de Bobcats aardig tegenstand boden tegen de titelverdediger kon de ploeg van coach Steve Clifford een tweede sweep in de clubhistorie niet voorkomen. De Bobcats gaan de boeken in met een 0-8 play-offrecord.

Toch was het mooi om te zien dat de fans hun spelers en het team bedankten voor een geweldig seizoen waarin de verwachtingen niet hoog waren.