Oakland A’s klaar voor een nieuwe Moneyball?

Door

Oakland AthleticsDe Oakland Athletics kunnen nog wel eens zeer verrassend de play-offs gaan halen. Gisteren wonnen de A’s hun zevende wedstrijd op een rij; de Toronto Blue Jays werden in Canada met maar liefst 16-0 verslagen. Zijn de A’s op weg naar een herhaling van Moneyball, inclusief de lange win-streak?

De A’s staan nu tweede in de AL West met vijf wedstrijden achterstand op Texas Rangers. Op dit moment hebben de A’s een ‘virtuele’ wild card plek te pakken.

Streak
De A’s begonnen acht dagen geleden de wedstrijd tegen de Rangers met een 46-44 W-L record. Inmiddels zijn we zeven wedstrijden verder en werden de Rangers met 4-3 verslagen en vervolgens gingen de New York Yankees er vier wedstrijden achtereen met één punt verschil aan. Ook in Toronto doen de A’s het goed. De eerste wedstrijd werd met 7-2 gewonnen en gisteren geven de A’s een lasershow weg in Toronto. Het 53-44 record van de A’s is nu goed voor het derde beste record van de American League, achter de Yankees en Rangers.

Run prevention
General manager Billy Beane heeft een team bij elkaar verzameld dat gericht is op het voorkomen van punten voor de tegenstander. De defence in het veld is zeer sterk, zeker in het outfield. Met Coco Crisp (foto), Yoenis Cespedes hebben de A’s dagelijks twee verdedigers met het talent van een centerfielder in het veld staan en rechtsvelder Josh Reddick heeft een kanon van een arm.

Verder helpen de degelijke pitching staff en de grote dimensies van O.co Coliseum in Oakland ook mee. De A’s hebben op de Washington Nationals na de minste punten opgegeven in baseball.

Moneyball
Noem het de nieuwe ‘Moneyball’. Beane heeft net als tien jaar geleden een team op het veld staan dat goedkoop is, op de honken komt, honken steelt en zo nu en dan ook nog een homerun slaat.

Of de A’s het gaan volhouden is de vraag. De Los Angeles Angels hebben op papier een beter team en ook in de AL East zitten genoeg powerhouses om de wild card plekken in gevaar te brengen. Echter hebben de A’s wel Billy Beane, en die kan best wel weer een nieuwe formule voor succes hebben bedacht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen