Nuggets in Toronto te sterk voor Raptors

Door

Portland Trail Blazers v Denver NuggetsDe Denver Nuggets hebben zondag hun zesde overwinning op rij en tiende zege van het seizoen gepakt. Op bezoek bij de Toronto Raptors was het een ontketende Nate Robinson die de Nuggets naar de overwinning leidde: 112-98. De kleine bankspeler was in slechts 23 minuten goed voor 23 punten. Hij was niet de enige reserve die de Toronto het leven zuur maakte. De bankspelers van de Nuggets waren goed voor 73 (!) punten, terwijl de niet-starters van de Raptors slechts tot zestien punten kwamen.

Ondanks de nederlaag blijven de Raptors (6-10) de leiders in de gekwelde Atlantic Division, wat betekent dat als de play-offs nu zouden beginnen, ze verzekerd zijn van de play-offs. Voor de huidige nr. 4 seed in de Eastern Conference was Rudy Gay met 23 punten en negen rebounds de topscorer. Jonas Valenciunas was goed voor een double-double maar ook hij kon een nederlaag voor zijn team niet voorkomen.

Voor Denver was point guard Ty Lawson de beste starter met zestien punten. Het echte gevaar kwam echter van de bank van het team van coach Brian Shaw. Darrell Arthur (veertien), Jordan Hamilton (tien), Mozgov (zestien) noteerde allemaal meer dan tien punten. Mozgov was daarnaast ook nog goed voor vijftien rebounds en twee blocks. Waaronder deze:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_c_uGF9wb3s]

Ander NBA nieuws:

* De Los Angeles Clippers moeten de komende zes á acht weken schutter J.J. Redick missen. De voormalig speler van Duke heeft een botje in zijn hand gebroken. Een ding is zeker, DeMarcus Cousins zal er niet om malen.

* Kobe Bryant is alweer aan het schieten. De superster van de Los Angeles Lakers trainde zondag weer mee met zijn team en zou zo maar eens vrijdag kunnen spelen tegen de Sacramento Kings. Bryant speelde nog geen minuut dit seizoen vanwege een achillesblessure.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen