Nowitzki gaat Bird voorbij op eeuwige ranglijst

Door

Dallas Mavericks-forward Dirk Nowitzki is Boston Celtics-legende Larry Bird voorbij op de eeuwige ranglijst der topscorers. In de met 105-99 gewonnen wedstrijd tegen de Orlando Magic scoorde de Duitser zijn 21792ste punt uit zijn carrière. Nowitzki staat nu op plek 25 in de eeuwige ranglijst.

,,Ik heb een smsje ontvangen van Larry,” vertelde Mavs-coach Rick Carlisle na afloop van het duel met de Magic. ,,Daarin feliciteerde hij Dirk en gaf hij aan dat hij hoopte Dirk snel te ontmoeten.” Carlisle is nu voor het derde jaar de coach van Duitser en speelde tijdens zijn loopbaan ook drie jaar samen met Bird. Hij vindt dat de twee erg op elkaar lijken. ,,Ze zijn ideale profs. Hun wil om beter te worden en te willen winnen is ongeëvenaard.”

Nowitzki, die in zijn beginjaren qua stijl al snel werd vergeleken met Bird vanwege zijn uiterlijk en jumpshot, was vanzelfsprekend erg blij met het behalen van dit resultaat. ,,Het is ongelooflijk gevoel dat ik nu tot de top-25 spelers behoor wat betreft het aantal gemaakte punten. En dat in zo’n fantastische competitie en fantastische spelers. Dat doet mij echt heel erg veel.”

Foto: Oregonlive.com

Ook leuk om te lezen