Cowboys moeten Romo rest van het seizoen missen

Door

Het seizoen zit erop voor Dallas Cowboy-quaterback Tony Romo. De breuk in zijn sleutelbeen, die hij opliep in het duel met de New York Giants op 28 oktober, blijkt niet goed te herstellen. De Cowboys hebben Romo daarom op de IR (Injury Reserve) geplaatst waardoor hij dit seizoen niet meer zal spelen.

Volgens Cowboys-interim coach Jason Garrett is de beslissing eenvoudig te verklaren. ,,We hebben Tony zes tot acht weken gegeven om te herstellen, maar hij is nu nog niet op het punt waar we dachten dat hij zou zijn. We weten niet zeker of hij weer volledig fit kan worden in de komende twee weken en vandaar onze beslissing om hem op de IR te plaatsen.”

Wat ook zal meespelen is dat de Cowboys al kansloos zijn voor plaatsing van de play-offs.

De vervanger van Romo, Jon Kitna, heeft het goed gedaan volgens Garrett. ,,Hij heeft ervoor gezorgd dat het team het verlies van Romo goed heeft opgevangen. Het is een positieve jongen die elke dag alles geeft.” Overigens heeft Kitna geen hoop dat wanneer Romo weer terugkeert hij nog zal gaan spelen. Kitna (4-4) presteerde dit seizoen beter dan Romo (1-5). ,,Ik wist toen ik hier een contract tekende dat ik werd gehaald als eventuele stand-in voor Tony. Daar verandert dus niks aan.”

De 30-jarige Romo is een drievoudig Pro Bowler en staat sinds 2003 onder contract bij de Dallas Cowboys.

Foto: 4.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen