LeBron James bij afscheidsfeestje Ilgauskas

Door

Detroit Pistons v Cleveland Cavaliers, Game 6

Hij mag dan niet meer voor de Cleveland Cavaliers spelen, toch zal LeBron James zaterdag even terug keren in het stadion waar het allemaal begon. De ster van de Miami Heat zal volgens de Cleveland Plain Dealer aanwezig zijn bij het afscheidsfeestje van zijn vriend Zydrunas Ilgauskas. Het nummer 11 van de oud-center zal bovenin het stadion komen te hangen.

Deze zaterdag krijgt Ilgauskas zijn verdiende afscheid. De boomlange Litouwer werd in 1996 door de Cavs gedraft en speelde er uiteindelijk twaalf seizoenen. Hij miste zijn rookie-seizoen door een blessure. In 2010 werd hij op aandringen van LeBron James gehaald naar de Miami Heat. James wilde met Ilgauskas erbij zijn eerste NBA-titel winnen, maar dat lukte uiteindelijk niet waarna de center stopte met basketballen. De Litouwer deed mee aan twee All-Star Games en bereikte tweemaal de NBA Finals. Tegenwoordig is Ilgauskas in een maatpak te zien bij de Cavaliers. Hij zit sinds 2012 in het bestuur, waar hij vooral scoutingswerk verricht.

Ilgauskas en James hebben acht jaar met elkaar samen gespeeld, daarin was de center een belangrijke mentor voor King James. “Ik praat regelmatig met Z. Hij heeft heel veel voor mij betekend. Als je een rookie bent in de NBA, dan probeer je een leider te zoeken waar je van kunt leren. Hij heeft mij geleerd om professioneel te zijn binnen en buiten het veld. Dat is heel waardevol voor mij geweest”, aldus James tegenover de Plain Dealer. Het is de verwachting dat James geen sprekende rol zal hebben bij het afscheidsfeestje.

Maar weet LeBron wel hoe je Ilkauskas’ naam moet spellen?

FOTO: GettyImages

Ook leuk om te lezen