McNabb boos op Redskins

Door

Aan de soap tussen de Washington Redskins en quaterback Donovan McNabb is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Woensdag vertelde McNabb dat hij zich onheus behandeld voelt door de coach van de Washington Redskins, Mike Shanahan, en dan vooral de manier waarop hij plotseling als reservespeler op de bank kon plaats nemen.

In zijn wekelijkse radioshow gaf McNabb commentaar op het hele gebeuren. ,,Alles was ongemakkelijk aan deze situatie, respectloos naar mij en naar het team toe.” De 34-jarige quarterback geeft aan dat hij het oneens is met de beslissing, maar dat hij vooral een probleem heeft met het feit dat de media eerder geïnformeerd werd dan hijzelf over zijn terugzetting. ,,k heb een probleem met de timing van het naar buiten brengen en ook met de informatie die niet aan mij persoonlijk is mede gedeeld.”

Coach Shanahan wachtte tot donderdag avond met het mede delen van het nieuws aan McNabb dat hij de rest van het seizoen niet in de basis zou staan. Rex Grossman krijgt van Shanahan de voorkeur boven McNabb. ,,Als je dit nieuws een paar dagen voor de wedstrijd hoort, vind ik dat respectloos,” stelt McNabb. ,,Hij had het me eerder kunnen vertellen of hij had me er op zijn mist op kunnen voorbereiden. Ik gebruikte het woord ‘professionaliteit’. Je wilt dit graag vroeg horen en dit schopt ook de voorbereidingen van de jongens in de war.”

McNabb geeft aan dat hij nog van niks wist op het moment dat Shanahan de pers vertelde dat McNabb voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen als derde quarterback gebruikt zou worden.
Zelf geeft McNabb aan dat hij een zwaar jaar heeft gehad, maar dat hij in zijn eerste seizoenshelft wel krediet opgebouwd moet hebben. Shanahan geeft aan dat door uitschakeling voor de playoffs hij nu de andere twee quarterbacks, Grossman en John Beck, de kans geeft en hun zal gaan evalueren.
,,Ik ben van mening dat als je iets begint, je het ook af moet maken,” stelt McNabb. ,,En ik had er gewoon willen staan samen met de rest van de jongens. Op deze manier word ik nu de dupe van deze evaluatiemethode.”

Afgelopen maand verlengde McNabb nog zijn contract bij de Redskins met een clausule waarin staat dat de club hem alsnog kan laten gaan voor volgend seizoen, zonder financiële gevolgen. Toch denkt McNabb dat de band met Shanahan geen blijvende schade heeft opgelopen en hij hoopt weer in het team te komen volgend seizoen. ,,Ik hou van de fans, ik heb het naar mijn zin hier. Ik denk dat er nog mooie dingen kunnen gebeuren,” aldus de gekrenkte quarterback.

Foto: images.morris.com

Ook leuk om te lezen