NLDS: Dodgers en Buehler dominant in Game 1

Door

In Game 1 van de NLDS toonden de Los Angeles Dodgers andermaal aan waarom zij de favoriet zijn om namens de National League door te stoten tot de World Series. De Washington Nationals werden met 6-0 aan de kant geschoven. Pitcher Walker Buehler zette vannacht zijn goede reeks in de playoffs voort. De starter kreeg slechts één honkslag tegen en incasseerde geen enkele run. Vrijdagnacht (3:37 Nederlandse tijd) staat het tweede duel gepland.BUEHLER’S DAY ON

Waar collega Clayton Kershaw vaak zijn topniveau niet haalt in de playoffs, floreert Walker Buehler juist op dit podium. Heel vreemd was het dus niet dat hij het vertrouwen kreeg van manager Dave Roberts. Ook nu betaalde Buehler dat vertrouwen weer volledig terug. Zes innings lang domineerde de righty de toch behoorlijk indrukwekkende slagploeg van de Nationals. Uiteindelijk kreeg hij slechts een single tegen, gooide drie keer vierwijd en achtmaal drieslag en hield de tegenstander puntloos.

PATRICK CORBIN

Waar Buehler met twee strikeouts meteen de toon zette in de eerste inning, maakte Patrick Corbin aanvankelijk een minder zekere indruk. Hoewel ook hij twee K’s noteerde, gaf hij ook vier vrije lopen weg. De schade bleef tot één run beperkt, omdat Corey Seager met de honken vol de derde nul werd door een groundout naar eerstehonkman Howie Kendrick.

 

Het veldspel van diezelfde Kendrick zou een paar innings later zijn ploeg juist opbreken. Bij een 1-0 stand in de zesde inning liet hij een harde klap van Max Muncy door zijn benen glippen. Terwijl de bal het outfield in rolde, kon Cody Bellinger eenvoudig het tweede punt aantekenen. De schade voor Corbin bleef echter beperkt tot de vier vrijelopen in de eerste inning en de unearned run na de veldfout van Kendrick. Hij eindigde zijn start zelfs met een strikeout meer dan zijn opponent.

NATS BULLPEN IMPLODEERT

Beide starters hielden de slagploeg van de tegenstander dus lange tijd in toom en werden allebei na de zesde inning afgelost. Met de 2-0 stand was de wedstrijd nog volledig open. Daar zou al meteen in de 7e inning verandering in komen. Reliever Tanner Rainey begon nog met een strikeout voor A.J. Pollock, maar gaf vierwijd aan invaller Joc Pederson, waarna deze door naar drie kon op een single van Justin Turner. Met honklopers op de corners en slechts één man uit moest Fernando Rodney de meubelen gaan redden. Het begin was hoopgevend. De ervaren Dominicaan zag hoe Bellinger toekeek, terwijl strike three voorbijvloog.

SUPERMAX

Daarmee waren de Nats echter nog niet uit de problemen. Dat bracht namelijk opnieuw Max Muncy in het slagperk. Muncy was degene geweest die de vierde walk in de eerste inning had afgedwongen en de man die een paar innings later de bal door Kendricks benen had geslagen. Het zou niet de laatste keer zijn geweest dat hij de Nats pijn deed vannacht.

Nadat Turner het tweede honk had gestolen, sloeg Muncy met een rake klap beide honklopers over de thuisplaat. Zijn linedrive vloog over de hoofden van Kendrick en Asdrubal Cabrera het outfield in. De aanworp van rechtsvelder Adam Eaton kwam vervolgens duidelijk te laat om Turner van score te houden.

INVALLERS DOEN HET

Ook de volgende inning kwamen de relievers van de Nationals niet ongeschonden door. De jonge Gavin Lux mocht zijn opwachting maken in zijn eerste playoff game en deed dat met verve. De rookie promoveerde een worp van Hunter Strickland tot homerun. Omdat mede-invaller Pederson, de man die de rally van de vorige inning gestart was, daarop zijn voorbeeld volgde, werd de voorsprong naar 6-0 getild.

Die voorsprong kwam in de 9e inning niet meer in gevaar. Trea Turner kwam nog wel door met een leadoff double, maar daar bleef het bij. Joe Kelly, en dus niet Kenley Jansen, mocht de deur definitief in het slot gooien. De man die vorig jaar zijn huidige teamgenoten nog namens de Red Sox in bedwang had weten houden tijdens de World Series, herhaalde nu dat kunstje in een Dodgers-tenue. De wedstrijd eindigde, nadat Anthony Rendon en Juan Soto allebei met een strikeout naar de kant werden gestuurd.

Coverfoto: Jon SooHoo/Los Angeles Dodgers

Ook leuk om te lezen