Nieuwe Nuggets weten wel raad met Spurs

Door

Met Carmelo Anthony binnen de Denver-gelederen wisten de Nuggets amper raad met het oerdegelijke spel van de San Antonio Spurs. Maar het team dat eind februari een grondige metamorfose onderging, vond nu wel een pasklaar antwoord.

In het eigen Pepsi Center sleepten de Nuggets er een zwaarbevochten 115-112 zege uit. Dat is de eerst winst in de laatste zes ontmoetingen met de Spurs; de ongenaakbare leider in het westen.

,,Ze zijn wat minder voorspelbaar,” concludeerde Spurs-guard Manu Ginobli, die met nog 3 seconden te gaan de gelijkmakende driepunter miste. ,,Ze hebben veel verschillende spelers die kunnen scoren en dat tot het einde weten vol te houden.”

Na 22 februari zag het team van George Karl er van de ene op de andere dag compleet anders uit. Anthony en Chauncey Billups vertrokken naar de Big Apple, terwijl er een heel bataljon Knicks naar Denver verhuisden.

Wat voor effect zou de trade hebben op Denver? De Knicks leken de beste deal gemaakt te hebben, maar 15 wedstrijden verder zijn het de Nuggets die in hun vuistje lachen. Met de overwinning op de Spurs erbij heeft Karl al 11 balletjes bij de zeges kunnen toevoegen op z’n telraam, tegenover maar 4 bij nederlagen.

Denver draait met de vele nieuwelingen als een tierelier. Het waren dan ook veel van die kakelverse Nuggets die de ploeg langs de Spurs leidden. Al Harrington (27), Raymond Felton (18), Danilo Gallinari (13) en Wilson Chandler (8) maakten 66 van de 115 punten.

Conclusie van het geheel is dat de Nuggets een sterker en beter team zijn. Dat wijst de bijdrage van de wissels bijvoorbeeld uit. Harrington, Felton en JR Smith waren vanaf de bank goed voor 63 punten.

,,Ik denk dat het grootste verschil na de trade is dat we elk balbezit proberen te koesteren. We geven geen gemakkelijke schoten meer weg. Na een tijdje wordt dat voor teams vermoeiend,” sprak topscorer Harrington.

En de zege op de Spurs was een sterke teamprestatie, want Denver liep de hele wedstrijd achter de koploper aan in de Western Confrence aan. De maximale voorsprong van San Antonio, dat voor het eerst zonder de geblesseerde Tim Duncan speelde, was 14 punten. De thuisploeg ging stug door en greep de kans om terug te komen met beide handen aan.

Met iets meer dan 7 minuten op de klok pakte Denver de leiding: 99-98. Hierna wisselden beide van stuivertje. Bij 112-112 gaf de thuisploeg de genadeklap. Ginobli kan in de slotseconden de jumper van Chandler en een vrije worp van Felton niet meer egaliseren.

Ook leuk om te lezen