NHL Update: Hamilton tekent zesjarig contract in Calgary

Door

dougie-hamilton

Dougie Hamilton heeft een nieuwe zesjarige verbintenis getekend bij Calgary Flames. De verdediger, die tijdens de NHL Draft werd verruild door Boston Bruins, krijgt gemiddeld jaarsalaris van $5,75 miljoen. Doelman Martin Jones, die tijdens de NHL Draft juist door Boston Bruins werd aangetrokken, is alweer terug verhuisd naar het westen: Jones werd verruild naar San Jose Sharks en gaat daar de vertrokken Antti Niemi vervangen. Niemi tekende vandaag een driejarig contract bij Dallas Stars. Slecht nieuws was er voor Alexander Semin: de Russische winger van Carolina Hurricanes moet door waivers, met de intentie om zijn contract uit te kopen. Eerder maakten de Los Angeles Kings bekend het contract van Mike Richards te ontbinden.

Kortere termijn, hoger salaris

Met de deal tussen Hamilton en de Flames tekenen beide partijen een mooie deal. De Flames leggen hun nieuwe verdediger vast onder een bedrag van $6 miljoen per jaar en Hamilton tekent een langdurig contract. Hamilton had met minder salaris genoegen willen nemen, maar had dan een achtjarig contract willen hebben; de Flames wilden niet verder gaan dan vijf. Hiermee zijn beide partijen tot een mooie tussenoplossing gekomen.

Jones: van LA, via Boston, naar San Jose

Doelman Martin Jones is voor de tweede keer in vijf dagen tijd verruild en daar zal zijn oude ploeg Los Angeles Kings niet blij mee zijn. Zij zagen hun goede doelman naar het oosten verhuizen, maar de doelman zal volgend seizoen toch veelvuldig tegenstander van de Kings worden. Boston Bruins verruilde de doelman naar San Jose in ruil voor prospect Sean Kuraly en een first round pick in 2016. Jones moet nog wel een contract tekenen in San Jose, de doelman is een restricted free agent. Zodra hij een contract heeft getekend, wacht hem een pikante start.

Phoenix Coyotes v San Jose Sharks

Niemi tekent driejarig contract

Antti Niemi was tijdens de NHL verruild door San Jose Sharks aan Dallas Stars en de Finse doelman tekende vandaag een driejarig contract bij zijn nieuwe club. Niemi krijgt een AAV van $4,5 miljoen per seizoen. Bij Dallas staat ook Kari Lehtonen onder contract, het idee van GM Jim Nill is dat beide doelmannen een gelijkwaardig aantal speelminuten zal krijgen.

Hurricanes kopen Semin uit

Carolina Hurricanes maakte op de eigen website bekend Alexander Semin door waivers te laten gaan met de intentie om zijn contract uit te kopen. Semin tekende in maart 2013 een vijfjarig contract met een AAV van $7 miljoen. Na het vorig seizoen (22 goals, 42 punten in 65 duels) namen de Hurricanes die keuze al in overweging, maar afgelopen seizoen verbeterde Semin totaal niet: 6 goals en 13 assists in 57 duels. In januari was Semin zelfs even een healthy scratch. Als Semin door waivers geraakt, dan zitten de Hurricanes tot en met het seizoen 2020-2021 nog vast aan een cap hit van $2,33 miljoen per seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen