Drie duels werden er voorgeschoteld aan het publiek. De LA Kings vlogen van zeroes naar heroes, Winnpieg was Minnesota de baas en New York Rangers zette Calgary Flames opzij. Hoe dat verliep? Ed Versteeve en Rowdy van Grieken doen verslag.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers

IMG_20151026_070505

De LA Kings kwamen met een four game winning streak het ijs op tegen Edmonton Oilers, die de laatste tijd laten zien dat het een team is waar de komende jaren iets van verwacht mag worden.

Edmonton nam de leiding via Pouliot, maar die voorsprong verdween een minuut later toen Carter namens de Kings de gelijkmaker scoorde.

In periode twee namen de Kings een 2-1 voorsprong. Die hield tot 7 minuten voor tijd stand. Hall knalde Edmonton langszij. 3 minuten voor tijd viel de beslissing via een powerplay goal van Pearson. Jonathan Quick zorgde 3 seconden voor tijd met een briljante redding dat de punten in Los Angeles bleven.

Winnipeg Jets – Minnesota Wild

IMG_20151026_070620

Een rivaliteit in wording vond vannacht plaats in Winnipeg. Na de eerste seizoenen te hebben doorgebracht in de oude Southeast-divisie, zit Winnipeg nu ingedeeld met clubs in steden dichterbij. Minnesota is slechts een paar uur rijden vanaf Winnipeg, wat de afgelopen seizoenen tot een broeiende rivaliteit heeft geleid tussen de Wild (5-1-1) en de Jets (4-2-1). Zeker nu beide teams vol in de strijd voor play-offs plaatsen zijn in de Central, zal het er alleen maar aan toegaan.

Al vroeg vlogen de vonken ervan af, toen Jason Zucker na een paar geweldige moves de puck achter Jets-goalie Michael Hutchinson schoot, om zo de Wild al na tien seconden op voorsprong te zetten. Daar hield de pret voor Minnesota in de eerste periode op, want binnen anderhalve minuut was het Bryan Little die Winnipeg op gelijke bracht. Al snel daarna mocht aangever Andrew Ladd zelf scoren, toen hij een schot van Blake Wheeler (die zijn puntenreeks opnieuw een wedstrijd langer maakte) uit de rebound langs Wild-keeper Darcy Kuemper werkte. Tien minuten later werd het 3-1, toen jonge sensatie Nikolaj Ehlers hard raak schoot. De Jets schoten acht keer meer op doel dan de Wild (17 tegen 9).

In de tweede periode ging Winnipeg verder waar het gebleven was, want binnen een minuut vond Drew Stafford het doel, nadat Darcy Kuemper zijn schot niet helemaal kon keren. Het bleek ook het laatste schot voor Kuemper te zijn, die daarna vervangen werd door Devan Dubnyk. Hij kon echter niet voorkomen dat diezelfde Stafford een paar minuten later zijn tweede van de wedstrijd binnenschoot, waardoor Winnipeg op rozen zat. Tot iets meer dan zes minuten voor de laatste intermissie, want toen verraste Wild-aanvoerder Mikko Koivu Michael Hutchinson in de korte hoek; 5-2. Nog diezelfde minuut trof ook Justin Fontaine doel, waardoor de marge van de Jets ineens twee was.

In de derde periode rook Minnesota duidelijk bloed, want het ging vol opzoek naar de gelijkmaker. Het kwam heel dichtbij, want halverwege de derde periode scoorde Zach Parise, toen Hutchinson Parises wrap-around niet kon stoppen. De Wild voerde daarna de druk nog verder op en de Jets bogen, maar braken niet. Hierdoor staan de Jets voorlopig derde in de Central, ten koste van Minnesota. Beide teams hebben nu elf punten uit acht wedstrijden.

New York Rangers – Calgary Flames

IMG_20151026_070543

New York Rangers is ‘niet tevreden’ met de wat wisselende start. Vreemd, want met een 5-2-2 record doet de ploeg boven in de Metropolitan Division mee. De Rangers ontvingen vannacht de Calgary Flames, de ploeg die slechts vier punten heeft verzameld. Bij de Rangers kreeg Lundqvist rust en startte Raanta.

De Flames namen via Jiri Hudler brutaal een 1-0 voorsprong in de Madison Square Garden, een voorsprong die overeind bleef tot halverwege de 2e periode.

Daarna was het woord aan de thuisploeg die door vier goals uitliepen naar een 4-1 winst. Oscar Lindberg kwam ook weer eens tot scoren voor New York. Hij startte met 4 goals in de eerste 3 duels en wist in de 6 voorgaande duels het net niet te vinden. De Rangers namen door de zege de koppositie weer even over van Washington in de ‘Metro’. Calgary blijft met vier punten één van de zwakkere broeders in de league voorlopig.