NHL Première Weekend op Fox Sports

Door

Los Angeles Kings v Vancouver Canucks - Game One

Je kan het nieuws niet gemist hebben. De uitzendrechten voor de NHL zijn door FOX Sports gekocht. Vanaf zaterdag 21 maart is de NHL weer gewoon op TV te zien. Om 21:00 uur is de eerste wedstrijd op FOX Sports tussen de Vancouver Canucks en de Los Angeles Kings. Maar er is meer!

Broederstrijd
In de NHL zijn aardig wat families actief. Jordan en Eric Staal spelen samen bij de Hurricanes, terwijl broer Marc met de New York Rangers op weg is naar de Presidents Trophy. De Sedin-tweeling is onafscheidelijk in Vancouver en Drew en Ryan Miller nemen het ook jaarlijks twee keer tegen elkaar op.

In de ontmoeting tussen de New Jersey Devils en de Buffalo Sabres staan Brian en Stephen Gionta tegenover elkaar. Grote broer Brian begon zijn carrière bij de Devils en mede dankzij Brian kreeg Stephen een mogelijkheid om als undrafted free agent een contract in New Jersey te tekenen. Stephen heeft New Jersey nooit verlaten. Brian vertrok naar Montreal en is sinds afgelopen zomer neergestreken in Buffalo.
Vrijdag om middernacht zal de broederstrijd te zien zijn.

NHL terug op TV!
Om 21:00 op zaterdagavond is de eerste NHL wedstrijd op FOX Sports te zien. En met de Los Angeles Kings en de Vancouver Canucks meteen een kraker in de Pacific Division. In de Pacific Division is de strijd het hevigst om de play-offs. De Canucks, Kings, Flames en Sharks strijden om de laatste twee plekken in de divisie. En mogelijk een Wild Card plek.

De Kings zijn de regerend kampioen en lijken een echte angstgegner voor de Canucks sinds de play-offs van 2012. Destijds waren de Canucks de beste van de Western Conference, maar waren ze kansloos in de eerste ronde van de play-offs. Eerder deze maand wonnen de Kings het onderlinge duel met 4-0. Ook de andere twee duels waren dit seizoen een prooi voor de Kings.

De eerste prioriteit voor de Canucks is om de play-offs te halen. Prioriteit twee? De Kings ontlopen!

Strijd tussen oude rivalen
Op zondag om 17:00 uur moet er weer geschakeld worden naar je NHL GameCenter. Dan staat de topper tussen de St.Louis Blues en de Detroit Red Wings op het progrmamma. De Blues wordt door de redactie van SportAmerika getipt als beste van de Western Conference. En dat is razendknap als je weet in welke divisie zij spelen.

De Central Division lijkt op weg om vijf van de acht plaatsen in de Western Conference play-offs op te eisen.

De Red Wings, Blues en Blackhawks waren lange tijd hevige rivalen, maar door de verhuizing van de Detroit Red Wings naar de Eastern Conference ontmoeten de teams elkaar nog maar twee keer per jaar.

De Red Wings bouwen het team echt op de ouderwetse manier via de draft. Geen team in de NHL speelt met zoveel eigen spelers. Dit jaar komt Teemu Pulkkinen door, terwijl ook spelers als Zetterberg, Dastyuk en Nyguist een belangrijke rol in het team vervullen. En wat het knapste is? Het zijn allemaal picks uit ronde vier of later!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen