NHL play-offs: Blues fileren Sharks in Game 5

Door

Boston is al zeker van een plek in de Stanley Cup Final en de Bruins wachten rustig af wie hen vanuit het westen gaat bestrijden. De WCF tussen St. Louis en de Sharks nadert zijn einde en bij SportAmerika houden we je natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen.DE HEADLINES

Het gevoel vooraf was nog best goed in de Shark Tank. Erik Karlsson bleek fit genoeg voor Game 5, maar diezelfde Karlsson leidde ook al snel de ondergang van de San Jose Sharks in. Oskar Sundqvist strafte na bijna zes minuten z’n fout genadeloos af. De thuisploeg probeerde zich nog wel te herpakken, maar na een aardige eerste periode ging het vervolgens helemaal mis voor de Sharks. De 2-0 van Jaden Schwartz en ’t penalty shot van Vladimir Tarasenko deden al pijn. Toch was dit niets vergeleken bij de derde periode. Om verschillende redenen gaven Tomas Hertl, Joe Pavelski, Erik Karlsson en Joonas Donskoi forfait in de derde periode. De overgebleven Sharks hadden geen schijn van kans tegen de St. Louis Blues. Schwartz zou nog twee keer scoren en daarmee zijn tweede hattrick van dit postseason noteren op weg naar een 0-5 eindstand.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: St. Louis leidt 3-2

De St. Louis Blues staan op de drempel van hun eerste Stanley Cup Final sinds 1970. Woensdag (02.00 uur CET) kunnen ze deze serie in eigen huis beslissen. De ploeg speelt deze hele serie al fysiek en die manier van spelen lijkt zich nu uit te betalen. Hoewel de arbitrage hier en daar weer een call miste, lijken de Sharks vooral murw gebeukt door de checks van Vladimir Tarasenko en de zijnen. De Rus was met een goal en twee assists één van de belangrijkste spelers in Game 5. Coach Peter DeBoer zal vooral hopen dat hij in Game 6 nog een representatief team op de been kan brengen. Met Hertl, Karlsson en Pavelski verloor DeBoer drie van zijn betere spelers en als deze niet op tijd klaar zijn voor Game 6 dreigt dit een mission impossible te worden voor de ploeg uit Californië.

Cover Photo: Paul Sancya/AP Photo

Ook leuk om te lezen