Avalanche na overtime langs Senators

Ottawa Senators v Colorado Avalanche

Colorado Avalanche heeft een late zege tegen Ottawa Senators geboekt. Lange tijd leken de Senators aan het langste eind te trekken, maar in de slotfase wist Colorado de stand van een 3-2 achterstand om te buigen in een 3-4 overtime zege.

Colorado greep vlug het initiatief door al binnen 5 minuten op een 0-2 voorsprong te staan. Jamie McGinn scoorde een powerplay goal en Jan Hejda maakte er met een schot vanaf de blauwe lijn 0-2 van. De Senators kwamen laat in de eerste periode terug in de wedstrijd, toen Clarke MacArthur kon profiteren van een door Bobby Ryan geforceerde turnover van Andre Benoit.

Een 5 tegen 3 powerplay situatie in de tweede periode bracht de Senators voorbij de Avalanche. Met Cory Sarich en Hejda op de bank wisten Jason Spezza en Kyle Turris de Senators op voorsprong te zetten. Spezza scoorde een powerplay goal, Turris scoorde 4 seconden na het verlopen van de penalty van Hejda.

Daarna wilde het publiek in Denver al twee keer juichen om de gelijkmaker, maar deze werd twee keer niet toegekend. Paul Stastny zorgde uiteindelijk met nog bijna 3 minuten te spelen voor de 3-3. In overtime werd Tyson Barrie de matchwinner.