NHL 4-on-4: Rookie Dylan Larkin, wie pikt Semin op, de Hawks en de Stars

Door

Screenshot_2015-12-08-07-12-58-1

Dylan Larkin (Detroit Red Wings) leidt de NHL op een kwart van het seizoen in de +/- ranking (+19) en is topscorer bij de rookies met 11 goals. Is hij dé favoriet voor de titel rookie van het seizoen?

Ed: Zeker wel en ik heb de lezers dat ook laten weten in onze 30-in-30 over Detroit Red Wings. Iedereen had het over McDavid en Eichel, maar deze jongen heeft zoveel snelheid en koppelt dat aan een waanzinnige techniek. Je moet maar eens opletten hoe hij de puck beschermt met die lage houding op het ijs. Je ziet ook dat de ervaren mannen met een gerust hart de puck bij Larkin in de stick schuiven. Hij maakt het in alle opzichten waar. Wie ik ook wil noemen is jongeheer Panarin. Bij Chicago ligt de focus vooral

Ardin: Het feit dat hij de hoogste +/- heeft onder alle rookies, alsook de meeste goals, is heel knap. Vroeger kon je nog tegenargumenten opgooien als ‘ja maar Detroit is een powerhouse in de bovenste regionen van de league’. Tegenwoordig is het team uit Michigan nog steeds stabiel, maar lang niet meer absolute top. Dat maakt de prestaties van Larkin des te knapper. Toch is Larkin wat mij betreft niet dé favoriet, maar één van de favorieten. Artemi Panarin (Blackhawks) en Max Domi (Coyotes) zijn de andere gegadigden. Ook zij presteren vooralsnog geweldig in hun eerste seizoen.

Jeroen: Dylan Larkin is sowieso een kandidaat voor de titel beste rookie van het jaar, maar voor mij niet de favoriet. Artemi Panarin is in de schaduw van Patrick Kane bezig aan een stormachtig eerste seizoen in de NHL en staat niet ver achter de top (minus Kane) van de puntentopscorers. Panarin is één van de redenen dat Kane zo’n geweldige serie neer kan zetten. Het seizoen is echter nog lang, dus Larkin heeft alle tijd om Panarin voorbij te schieten; hij is een goede tweede. Max Domi en Mike Condon zijn andere sterke kandidaten. En dan heb ik het nog niet eens over Connor McDavid en Jack Eichel gehad.

Rowdy: Naar mijn mening is hij zeker een favoriet. Elk jaar zullen we rookies zien die veel punten scoren, maar die niet goed zijn op het verdedigende onderdeel. Larkin heeft daar echter last van en is misschien wel dé reden dat de Wings het momenteel zo goed doen. Topfavoriet durf ik hem echter nog niet te noemen, omdat Artemi Panarin van de Blackhawks ook zowel offensief, als defensief goed bezig is.

Ook leuk om te lezen