Ohio State haalt de College Football play-offs niet

Door

Nebraska v Michigan State

Op zes december staken de wijze heren (en vrouw) van het College Football play-off comité de koppen bij elkaar om het definitieve deelnemersveld van de play-offs bekend te maken. Clemson, Alabama, Michigan State en Oklahoma gaan met elkaar uitvechten wie zich de beste college ploeg van dit jaar mag noemen.

Buckeyes
Interessant is het ontbreken van de titelverdediger, de Ohio State Buckeyes. Hoewel er in 2015 slechts één duel werd verloren, acht het comité Ohio State niet een ploeg die bij de beste vier thuishoort. Het feit dat Ohio State tegen weinig aansprekende tegenstanders heeft gespeeld en dat de elf behaalde overwinningen niet overtuigend tot stand zijn gekomen, is hieraan debet. Als troost mogen de Buckeyes op 1 januari tegen Notre Dame aantreden in de Fiesta bowl.

Discussie
De voorzitter van het comité, Jeff Long, gaf aan dat Clemson en Alabama zekerheidjes waren. Wat betreft Oklahoma en Michigan State bestond nog enige discussie. Oklahoma heeft de plaatsing uiteindelijk te danken aan het feit dat zij maarliefst vier top 25 tegenstanders hebben verslagen dit jaar. Michigan State trok het comité over de streep door afgelopen weekend Iowa te verslaan in de Big Ten Championship game.

Halve finales
De eerste play-offwedstrijd zal de Cotton bowl zijn, gespeeld tussen Alabama en Michigan State. Alabama wordt door het comité gezien als de tweede ploeg van het land, terwijl Michigan State als derde geplaatst is. De andere play-offwedstrijd zal dit jaar de Orange bowl behelzen. Hierin neemt het als eerste geplaatste Clemson het op tegen de nummer vier, Oklahoma. Allebei deze wedstrijden zullen op 31 december worden gespeeld.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Dennis 8 jaar ago

    Michigan State heeft Ohio State verslagen, logisch dat zij in de playoffs spelen en de buckeyes niet.

    • Thomas Klink 8 jaar ago

      Ben het deels met je eens Dennis. Michigan State verloor van Nebraska, die uiteindelijk met een 5-7 record zijn geëindigd. Dat is een nederlaag die zwaar zou moeten tellen. Bovendien had Michigan State het moeilijk tegen Michigan, terwijl Ohio State een makkie had tegen datzelfde Michigan. Vind Michigan State geen belachelijke keuze, maar voor de Buckeyes viel wel wat te zeggen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen