NFL wil spelers testen op HGH

Door

Wanneer de nieuwe arbeidsovereenkomst er zal komen weet niemand, maar de NFL wil, wanneer de lockout is afgelopen, dat alle spelers getest moeten worden op HGH. HGH, of somatotropine, is een groeihormoon dat de groei bij mens en dier stimuleert.

,,We willen het niet alleen, we denken dat het absoluut nodig is. We zullen er voor zorgen dat we iedereen gaan testen,” stelde NFL-vice president Adolpho Birch (foto). ,,Het is iets zeer belangrijks voor ons en de integriteit van het spel. We geloven dat we de vorige laksheid rond het probleem al hebben aangepakt. Nu moet er definitief een einde aan worden gemaakt.”

HGH stond al op de lijst van de verboden middelen van de NFL, maar er werd niet op getest tijdens de vorige drugstesten.

Dan over de lockout. Er zijn nog geen nieuwe onderhandelingen geregeld, maar eerder deze week nodigde vice president van de NFLPA DeMaurice Smith de advocaten van de NFL uit om een lopende rechtszaak te regelen, iets waar de NFL niet op inging.

De twee partijen kwamen voor het laatst samen op 11 maart. De gesprekken verliepen stroef en de vakbond viel uiteen. Quarterbacks Tom Brady, Peyton Manning en Drew Brees plaatsten samen met zeven andere spelers hun naam onder een dagvaarding, en toen riep de NFL de lockout uit.

Roger Goodell, commissaris van de NFL, riep al op tot nieuwe gesprekken, maar daar is nog niet op gereageerd.

Foto: thirdage.com

Ook leuk om te lezen