NFL: Vooruitblik seizoen 2011/2012 (4)

Door

Elk jaar worden de NFL franchises met een moeilijke keuze geconfronteerd. Kiezen ze in de eerste ronde voor een speler die ze hard nodig hebben, of voor de beste nog beschikbare speler. Voor de ploeg die als eerste kiest, dit jaar de Carolina Panthers, gaan die twee keuzes samen. Vandaag en morgen kijken we naar wat alle franchises het hardste nodig hebben.

Vandaag de nummers één tot en met zestien.

1. Carolina Panthers: Carolina ploeterde al jaren aan met Jake Delhomme als quarterback, maar noch Matt Moore noch Jimmy Clausen hebben bewezen waardige opvolgers te zijn. Carolina zoekt bovenal een quarterback.

2. Denver Broncos: In zijn eerst offseason als vice president weet de legendarische John Elway wat zíjn Broncos nodig hebben. Denver produceerde vorig seizoen maar 23 sacks, het minste in de hele NFL. Een dominante defensive tackle zou in Colorado niet misstaan.

3. Buffalo Bills: De Bills bungelen al jaren in de onderste regionen in de AFC. De gloriedagen van Jim Kelly zijn al lang voorbij en in Buffalo heeft men behoefte aan een nieuwe talisman. Evenals Carolina heeft Buffalo meerdere behoeften, maar de belangrijkste is toch wel een nieuwe quarterback.

4. Cincinnati Bengals: Het is een veeg teken; je quarterback zet zijn huis te koop en verklaart nog liever met vervroegd pensioen te gaan dan ooit nog voor Cincy te spelen. Na Carolina en Buffalo zullen er echter geen zekerheidjes meer beschikbaar zijn. Ook Chad Ochocinco wil weg, dus een goede receiver zoals A.J. Green is een voor de hand liggende keuze. Ook de Bengals zouden wel een betere pass-rush kunnen gebruiken, dus Von Miller is niet uit te sluiten.

5. Arizona Cardinals: Evenals voor de Bengals geldt in Phoenix dat men eigenlijk het liefste een quarterback zou draften, maar omdat ze al snel mogen selecteren toch maar voor de best beschikbare speler gaan. Receivers heeft men in de woestijn niet hard nodig en ook qua corners is Arizona redelijk voorzien. Als Miller nog beschikbaar is wrijven de Cardinals zich in de handen.

6. Cleveland Browns: de Browns verraste vorig jaar vriend en vijand met Peyton Hillis. De runningback is de offense van Cleveland en het geplaagde team van Mike Holmgren is beter af met een versterking van de zogenaamde front seven. Cleveland moet meer druk op de quarterback genereren in een divisie met Joe Flacco en Ben Roethlisberger.

7. San Francisco 49ers: Aanvallend zitten de 49ers best goed. Met Gore, Crabtree en Davis hebben ze een talentvolle kern, maar men worstelt al jaren met een quarterbackprobleem. Dat zullen ze op deze zevende plek in de draft niet op kunnen lossen, dus kiest San Francisco in de ideale positie om een cornerback te kiezen. Óf Peterson óf Amukamara is nog wel beschikbaar.

8. Tennessee Titans: Vorig jaar waren de Titans nog de chic pick om de Colts van de troon te stoten in de AFC South maar na een teleurstellend seizoen kan men in Tennessee weer van vooraf aan beginnen met bouwen. Het vertrek van Albert Haynesworth en Kyle Vanden Bosch is nooit opgevangen en een goede defensive tackle zou dan ook de prioriteit moeten zijn.

9.Dallas Cowboys: “Superbowl or bust” was het motto in Arlington afgelopen seizoen. Het werd bust. Alweer. De Boys vallen al jaren tegen en hebben vooral hulp nodig in de running game. Felix Jones krijgt nog een laatste kans en hij kan alle hulp gebruiken. Een offensive tackle of guard om de gaten voor Jones te openen zou zijn taak een stuk makkelijker maken.

10. Washington Redskins: Omdat er vanwege de lockout (nog) geen Free Agency is, is men van de leg in Washington. De Skins staan erom bekend veel geld uit te geven in Free Agency maar zal zich dit jaar vooral via de draft moeten versterken. Eigenaar Dan Snyder heeft de hoop dat Albert Haynesworth de enorme verwachtingen nog gaat waarmaken nog niet opgegeven en kiest graag voor een speler op één van de skill positions. Een wide receiver, of misschien verrassen de Redskins zelfs met running back Mark Ingram na het vertrek van Clinton Portis.

11. Houston Texans: Corner, corner, corner. De Texans hebben een talentvol team met één groot gebrek. De secondary in Houston is brandhout en dat kan niet in een divisie met Peyton Manning.

12. Minnesota Vikings: hetzelfde geldt voor de Vikings. Twee jaren geleden was de defensive line, onder aanvoering van Jared Allen, één van de meest gevreesde in de league, maar met het vertek van Pat Williams en de aanstaande schorsing van Kevin Williams hebben ook de Vikings dringend hulp nodig op de defensive line. Minnesota selecteert als twaalfde en zal niet om keuze verlegen zitten.

13. Detroit Lions: Na jaren van futiliteit zijn de Lions op de weg terug. Matthew Stafford is een veelbelovende jonge quarterback maar Detroit moet een manier vinden om hem op beide benen te houden. Stafford is blessuregevoelig en de connectie die hij heeft met receiver Calvin Johnson is de beste kans die de Lions hebben om wedstrijden te winnen. Hulp op de offensive line zou dan ook zeer welkom zijn voor de Lions, maar vooral voor Stafford.

14. St. Louis Rams: Ook de Rams hebben een jonge quarterback, maar in tegenstelling to Stafford heeft Sam Bradford geen Calvin Johnson tot zijn beschikken. De Rams hebben een goede receiver nodig voor Bradford maar Green en Jones zullen in deze fase niet meer beschikbaar zijn. Daarom zullen de Rams kiezen voor de beste verdediger die op deze veertiende plek nog beschikbaar is. De front-seven van de Rams kan over de hele linie versterkt worden, maar omdat er niet echt veel goede linebackers beschikbaar zijn in deze fase van de draft en er wel een overvloed aan defensive tackles is zal St. Louis met een tackle meer waarde voor zijn pick krijgen.

15. Miami Dolphins: het vertrek van Ricky Williams én Ronnie Brown, die samen goed waren voor vrijwel de hele offense van Miami, zal moeten opgevangen worden. Als Mark Ingram nog beschikbaar is, is hij een voor de hand liggende keuze.

16.Jacksonville Jaguars: het grootste wapen van de Jaguars blijft Maurice-Jones Drew, en de kleine runningback kan wel wat hulp gebruiken. Center Mike Pouncey, Maurkice Pouncey’s “kleine” broertje zou een goede keuze zijn voor de Jags. Jacksonville ontbeert echter ook een echte dreiging op de defensive line en had vorig seizoen enorm veel moeite met het onder druk zetten van de quarterback. De 31ste plaats in het sack-klassement spreekt boekdelen.

Morgen kijken we naar de resterende franchises.

Foto: prosportsblogging.com

Ook leuk om te lezen