Weaver wint zesde wedstrijd op rij

Door

Tegen de Oakland Athletics hebben de Los Angeles Angels eindelijk weer eens een zege weten te boeken. Na een reeks van vier opeenvolgende nederlagen wisten ze in Anaheim met 5-0 te winnen.


Angels pitcher Jared Weaver was niet te stoppen, hij speelde de wedstrijd uit en liet geen score toe. Hij won zijn zesde start op rij.

,,Als je tegen de A’s speelt dan weet je dat de slagmannen veel geduld hebben,” zei Weaver. ,,Maar vandaag stonden ze klaar en probeerden al vlug om door te zwaaien, en dat was verrassend. Dus ik gooide wat trage ballen in het begin. Wat je wil doen is voorkomen dat ze met de eerste pitch meteen raak slaan. Ik voelde me erg goed vandaag.”

Weaver was vorig seizoen leider in de strikeouts in de MLB en eindigde de wedstrijd met 10 strikeouts. Hij liet één slagman wandelen naar de eerste honk  en liet zeven hits toe. Zijn ERA daalde naar 0.99, het beste in de liga. Hij gooide 114 pitches en smeerde zo Oakland’s derde shutout aan in 5 wedstrijden.

De Angels namen een voorsprong in de tweede inning met een hit van Howard Kendrick die twee runs opleverde. In de derde inning scoorde Bourjos na een double van Bobby Abreu en in de vierde inning scoorde Los Angeles nog drie runs, één ervan werd door een fout van Coco Crisp. Vanavond nemen beide ploegen het opnieuw tegen elkaar op in Los Angeles.

Foto: http://angels.ocregister.com/

 

Ook leuk om te lezen