Dabbende Newton kan comeback Chiefs niet voorkomen

dab
De Carolina Panthers leken hard op weg naar een derde zege op rij. Tegen de Kansas City Chiefs nam de ploeg van Cam Newton een 17-0 voorsprong, genoeg reden voor Newton om zijn bekende dab terug te brengen. Het was echter te vroeg gejuicht voor de Panthers, want de Chiefs scoorden de laatste twintig punten van de wedstrijd en gingen er met een 20-17 zege vandoor.

Lange tijd leek er niets aan de hand voor de Panthers, die in de eerste helft een 17-3 voorsprong namen, onder meer door een rushing touchdown van Newton, waarna hij voor het eerst dit seizoen de dab weer gebruikte om het te vieren.

De tweede helft gaf echter weer het beeld wat we eerder dit seizoen zagen in Carolina. Het lukte de Panthers niet meer om punten op het bord te zetten. De verdediging van de Panthers deed zijn werk, maar turnovers deden de Panthers uiteindelijk de das om. Deze pick-6 bracht de Chiefs terubg in de wedstrijd.

In de slotminuut verloor Kelvin Benjamin de bal op eigen helft, waardoor de Chiefs de klok uit konden spelen en de winnende field goal binnen konden schieten. Door de zege zijn de Chiefs nu 7-2 en staan ze weer naast de Raiders in de AFC West. De Panhters vallen naar 3-6 en staan daarmee laatste in de NFC South.

Vikings verliezen vierde duel op rij
De Minnesota Vikings waren de verrassing van de eerste weken. Ondanks het wegvallen van Adrian Peterson en Teddy Bridgewater werden de eerste vijf wedstrijden gewonnen. De Vikings zijn echter weer terug op aarde, want tegen de Washington Redskins werd met 26-20 verloren, wat al weer de vierde nederlaag op rij was.

De Vikings namen in het tweede kwart een 20-14 voorsprong, maar kwamen er daarna niet meer aan te pas aanvallend. De verdediging stond wel goed, want die hoefde na het eerste kwart geen touchdown meer toe te staan, ondanks de kansen die Washington kreeg, onder meer na deze schitterende interceptie van Preston Smith.

De Redskins verzuimden het duel eerder te beslissen, want de ploeg moest onder leiding van Kirk Cousins genoegen nemen met vier field goals, maar het was voldoende voor de zege.

Titans geven Packers pak slaag
De problemen van de Green Bay Packers worden met de week groter. De mannen van Aaron Rodgers werden door de Tennessee Titans op een ongenadig pak slag getrakteerd. In Nashville werd het 47-25 in het voordeel van de Titans.

De Titans domineerden van begin tot eind. Niet alleen met conventioneel spel, want de Titans hadden ook wat verrassingen voor Green Bay in huis. Zo zette DeMarco Murray de Titans op een 14-0 voorsprong. Eerst door een rushing TD van 75 yards, daarna door zelf een touchdown te gooien.

Rodgers had een moeizaam eerste kwart, met maar een completion. Daarna kwam de quarterback beter in zijn spel, maar terugkomen kon Green Bay niet, ondanks de pogingen van Rodgers en Jordy Nelson, die regelmatig gevonden werd.

Het grote probleem voor de Packers was echter de verdediging, die Marcus Mariota niet af kon stoppen en goed was voor 4 touchdowns. Hierdoor heeft Mariota nu het record aan 4-TD games in de eerste 22 wedstrijden van een carrière, aangezien de aanval van de Titans al weken niet te stoppen is.

Eerste comeback zege voor Carson Wentz
Na twee nederlagen op rij wisten de Philadelphia Eagles weer te winnen. De sterke aanval van de Atlanta Falcons wist slechts vijftien punten te scoren, waardoor quarterback Carson Wentz zijn ploeg voor het eerste van een achterstand naar de zege kon leiden, want uiteindelijke werd het 24-15 in het voordeel van de Eagles.

Het was een bijzondere matchup in Philadelphia.

Met twee touchdowns en de zege ging de overwining in deze matchup duidelijk naar Mathews en Phillie.

Bucs boeken eerste thuiszege op Bears
De Tampa Bay Buccaneers hadden de eerste vier thuiswedstrijden verloren, maar tegen de Chicago Bears kon de ploeg van Jameis Winston haar fans voor het eerst laten juichen. De Bears hadden geen enkele kans en gingen met 36-10 onderuit.

Hoogtepunt van de wedstrijd (tenzij je een Bears-fan bent) was deze scramble en pass van Winston, welke hij een play later opvolgde met een touchdown pass.

De enige touchdown van de Bears kwam in de slotseconde van de eerste helft, namelijk via een hail mary.

Texans profiteren optimaal van fouten Jaguars
Het is weer een verloren seizoen voor de Jacksonville Jaguars. Voor de wedstrijd tegen de Houston Texans leek de ploeg uit Florida nog vertrouwen te hebben dat het nog terug kon komen in de divisie, maar na de thuisnederlaag tegen de Houston Texans is die hoop ook wel vervlogen. Door de 24-21 overwinning staan de Texans nu vier wedstrijden voor op de Jaguars.

Vanaf het begin werd het een moeilijk verhaal voor de Jaguars. Quarterback Blake Bortles gooide al snel een pick-6, voor een 7-0 achterstand. Na een gelijkmakende drive van de Jaguars verliest Bortles voor de tweede keer de bal, een play tekenend voor het seizoen in Jacksonville.

De bal komt op de voet van runningback T.J. Yeldon en stuitert in de handen van de Texans verdediging. Officieel is het een fumble en geen interceptie. Het zorgde mede voor de nederlaag van de Jaguars, die voor de vierde keer in eigen huis verloren en waarschijnlijk gaan vragen of het vaker in Londen kan spelen, aangezien dit de enige thuiswedstrijd is die door Jacksonville is gewonnen.

De Texans wisten daarentegen voor het eerst buiten Houston te winnen dit seizoen en zijn met zes overwinningen de koploper in de AFC South.

Bizar einde bezorgt Broncos zege op Saints
De wedstrijd tussen de Denver Broncos en New Orleans Saints werd op een wel heel bijzondere manier beslist. Met minder dan anderhalve minuut op de klok gooide Drew Brees een touchdown pass naar Brandin Cooks over 32 yards om de Saints langszij te brengen bij de Broncos. Met de PAT nog te gaan leken de Saints een 24-23 voorsprong te nemen. Een misser zou mogelijk een verlenging opleveren. Maar het werd nog erger voor de Saints, want de PAT werd geblokt en Will Parks liep de PAT terug voor een two-point conversie en de 25-23 eindstand in het voordeel van de Broncos.

Rams winnen dramatisch duel van de Jets
Ook in een overwinning lukt het Case Keenum niet om te bewijzen waarom hij de starter is in Los Angeles en top pick Jared Goff op de bank moet blijven zitten. Voor de tweede keer dit seizoen wonnen de Rams namelijk een wedstrijd zonder een touchdown te scoren. Na eerder Seattle op deze manier verslagen, werden nu de Jets met 9-6 verslagen.

De Rams kwamen in dit duel niet verder dan drie fieldgoals, maar het was genoeg tegen New York, waar Bryce Petty de startende quarterback was. Hij was ook goed voor de enige touchdown van de wedstrijd, en wel deze mooie trick play.

De PAT werd echter gemist door de Jets. Naast zijn eerste touchdown had Petty ook de kans om zijn eerste zege in de NFL binnen te halen, maar in de slotminuut gooide hij een interceptie, waardoor de wedstrijd in het voordeel van de Rams werd beslist.