NFL Update: Sparano interim-coach Raiders

Door

New York Jets v Miami Dolphins

Tony Sparano is door Reggie McKenzie aangewezen als de tijdelijke coach voor de Oakland Raiders. Sparano gaf bij zijn persconferentie aan waar het precies fout gaat bij de Raiders: “Hun grootste probeem is dat ze vergeten zijn hoe te winnen.”

Het is voor de organisatie en fans te hopen dat Sparano niet enkel open deuren gaat intrappen, maar deuren gaat openen die al een lange tijd dicht zijn gebleven voor de Raiders.

Kijken we Sparano’s statistieken erop na, dan komen we tot een volgende win/verlies lijst:

Schermafbeelding 2014-10-01 om 12.04.17

Enkel in 2008 met de Miami Dolphins wist Sparano dus een winnend seizoen te draaien. Als assistent van Dennis Allen heeft hij weinig kunnen bijdragen aan de Raiders en de vraag is dan ook of dit hem wel gaat lukken als head coach.

 

Clowney aan beterende hand

Rookie en college-sensatie linebacker Jadeveon Clowney lijkt over enkele weken eindelijk weer zijn positie in te kunnen nemen voor de Houston Texans. De man waar zoveel van verwacht wordt op defensief gebied blesseerde zijn meniscus in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Clowney is begonnen aan hersteltrainingen waarbij de focus ligt op het lichtelijk belasten van de knie, door renoefeningen te doen. De prognose was dat hij vier tot zes wedstrijden zou missen.

Washington Redskins v Houston Texans

Clowney geeft aan het vooral lastig te vinden om het rustig aan te moeten doen. Hij voelt zich klaar om weer in actie te komen, maar weet ook dat de doktoren hem verteld hebben dat hij het rustig aan moet doen. Te snel terug komen na zo’n blessure brengt de rest van zijn loopbaan in gevaar.

Zonder Clowney in de gelederen gaat het overigens goed met de Texans, die nu op drie overwinningen en één nederlaag staan en daarmee aan kop gaan in de AFC South.

 

NFL geeft fout toe naar aanleiding van penalty voor Husain Abdullah

De NFL is tot de conclusie gekomen dat de 15-yard penalty die werd gegeven aan Kansas City Chiefs-safety Husain Abdullah, onterecht is geweest.

Abdullah kreeg die penalty aan zijn broek, omdat hij op zijn knieën ging en begon te bidden, nadat hij zes punten op het bord had gezet middels een 39-yard interception return, in de wedstrijd tegen de New England Patriots. De refs waren van mening dat zijn manier van vieren unsportsmanlike conduct was.

Dit volgens regel 12, sectie 3, artikel 1: “Het is spelers verboden om al op de grond liggende een viering of demonstratie te starten. Maar, er mag geen vlag getrokken worden als een speler naar de grond gaat op basis van een religieuze expressie.”

Abdullah is praktiserend Moslim en dus was de 15-yard penalty onterecht, iets wat de NFL dus heeft toegegeven, hoewel ook niet helemaal.

New England Patriots v Kanas City Chiefs

Volgens de refs, als ook de coach van de Chiefs Andy Reid, ging het niet om het knielen, maar om de slide die vooraf ging. Dat was ook het eerste wat Reid tegen Abdullah zei: “Je mag geen slide maken.”

Het is het tweede seizoen van Abdullah bij de Chiefs, na daarvoor een geheel seizoen niet gespeeld te hebben om de tocht naar Mekka te maken. Hij besloot toen om samen met zijn broer Hamza – die daarvoor ook in de NFL actief was – naar Mekka af te reizen voor hun pelgrimstocht. Na afloop lukte het Hamza niet om wederom een plek in de NFL te veroveren.

Andy Reid had vertrouwen in Abdullah en gaf hem de kans zich te bewijzen. Abdullah zei er het volgende over: “Ik weet wel zeker dat Reid weet wat voor persoon ik ben, wat mijn geloof is. En dat het ook niet om het knielen en bidden ging, maar om de slide die vooraf ging. Dus voor de volgende keer: eerst stoppen, dan knielen en bidden, dan omhoog komen en dan terug naar de sideline.”

Naar aanleiding van de penalty barste er een heftige discussie op social media los. Waarom Tim Tebow voor zijn ‘Tebowing’ niet bestraft werd en Abdullah wel.

Abdullah zelf was in ieder geval zeer blij met de steun die hij kreeg van fans:

Teddy Bridgewater hoopt te kunnen starten tegen de Packers

Rookie Vikings’ quarterback Teddy Bridgewater hoopt over twee dagen van start te kunnen gaan als zijn Minnesota Vikings het opnemen tegen de Green Bay Packers. Bridgewater trainde gisteren in ieder geval niet mee, maar is hoopvol.

Bridgewater liep een gekwetste linker enkel op in de winstpartij tegen de Atlanta Falcons. Mocht het toch niet lukken met hem, dan zal Christian Ponder voor het eerst dit seizoen starten. En dat zou betekenen dat de Vikings voor het tweede achtereenvolgende seizoen aanspraak moeten doen op hun third-string quarterback.

Atlanta Falcons v Minnesota Vikings

Ook leuk om te lezen