Adam Dunn stopt na veertien jaar met honkbal

Door

Chicago White Sox v Cleveland Indians

Adam Dunn houdt ermee op. De aangewezen slagman kwam gisteren niet in actie tijdens de Wild Card game en gaf na afloop aan dat hij zijn laatste seizoen heeft gespeeld als professionele honkballer.

De 34-jarige speler speelde in zijn loopbaan nog nooit een play-offwedstrijd. Gisteren leek het er dan toch van te komen, maar uitgerekend in de belangrijkste wedstrijd van het jaar zat hij op de bank. De Oakland Athletics verloren met 9-8 van de Kansas City Royals in de strijd om een plek in de ALDS en dus komt er een einde aan zijn carrière zonder ook maar één minuut te hebben gespeeld in oktober.

Dunn vs. Shields
De reden dat hij op de bank zat, was volgens A’s coach Bob Melvin simpel. Dunn had namelijk een slaggemiddelde van .200 (7-for-35) tegen startende werper James Shields van de Royals in zijn loopbaan.

Toch waren er genoeg mogelijkheden om de slugger later in de wedstrijd in te brengen. Zo was de wedstrijd van Shields al na vijf innings afgelopen en duurde de wedstrijd twaalf innings. Na afloop zei de coach dat hij had overwogen om hem in te brengen, maar dacht hij dat ze (de Royals) hem vier wijd zouden hebben gegeven, omdat het eerste honk op dat moment niet bezet was.

Pitching
Dit seizoen kwam hij ook als pitcher in actie. In een wedstrijd tegen de Texas Rangers (16-0 verlies) gooide Dunn de laatste inning. Hij noteerde drie outs en kreeg één earned run tegen.

Loopbaan
Dunn speelde 2001 wedstrijden in de hoogst mogelijke honkbalcompetitie ter wereld. In veertien jaar sloeg hij 462 homeruns. Hiermee staat hij op de 35ste plaats. Daarnaast noteerde hij 1168 binnengeslagen punten en sloeg hij in zes seizoenen veertig homeruns of meer. Wel ging hij in zijn loopbaan 2379 keer uit met drie slag en was zijn slaggemiddelde maar .237.

Enkele hoogtepunten uit de carrière van Dunn:

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen