NFL Update: ‘RG3 heeft tijd nodig om te leren’

Door

Washington Redskins v San Francisco 49ers
De reden dat Robert Griffin III op de bank zit komende zondag bij de Washington Redskins is omdat hij tijd nodig heeft om de aanval van de ploeg te leren. Dat verklaarde coach Jay Gruden over het passeren van zijn startende quarterback.

Gruden maakte van de week bekend dat niet RG3, maar Colt McCoy de starter zal zijn tegen de Indianapolis Colts. Volgens Gruden twijfelde Griffin te veel met de bal en heeft hij meer tijd nodig om de aanval te leren. Een opvallende verklaring omdat Gruden al in januari aangenomen werd door de Redskins en Griffin dus meer ervaring heeft met het playbook van Gruden dan McCoy, die pas in april een contract kreeg.

McCoy is echter 2-0 in zijn starts in Washington en hij krijgt van Gruden nu de kans om te bewijzen dat hij een starter kan zijn in de NFL. Van de zes starts van Griffin wist Washington maar een wedstrijd te winnen en dat was de wedstrijd waarin RG3 al na een paar minuten naar de kant moest met zijn enkelblessure.

Trash talk tussen Bills en Browns op social media
De wedstrijd tussen de Buffalo Bills en de Cleveland Browns van zondag leeft al een tijd bij de spelers. Als sinds de zomer bestoken spelers van beide teams elkaar via social media. De ruzie begon na een tweet van rookie Sammy Watkins in juni. Voor Browns safety Donte Whitner reden om te reageren op de geruchten op een mogelijk verhuizing van de Bills.

Opmerkingen die in Buffalo na al die maanden nog niet vergeten zijn, zo legt running back Fred Jackson uit:

“If you talk down to anybody, you can’t be respected. That’s just me, that’s how I feel about it,” Jackson said. “For him to say stuff about that, about people that we love in this organization, he’ll never get my respect for that.”

Er staat de Browns, en Whitner in het bijzonder, dan ook een warm onthaal te verwachten in Buffalo.

Mattenberger in ‘selfie’ afkickkliniek
Tennessee Titans quarterback Zach Mattenberger heeft beloofd geen selfies meer te maken voor de wedstrijd. Hij deed deze belofte nadat JJ Watt van de Houston Texans hem belachelijk had gemaakt tijdens een wedstrijd in week 8. Na een sack op Mettenberger deed de verdediger alsof hij een selfie maakte van hem en de quarterback.

Watt gaf aan dat hij met de actie aan wilde geven dat Mettenberger de NFL serieus moest nemen. Het is een les die Mettenberger opvolgt, want de quarterback maakte bekend af te zullen kicken en geen selfies voor de wedstrijd meer te maken.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen