NFL Update: Bosa tekent eindelijk

Door

NFL
Bosa zet eindelijk handtekening onder contract
De kogel is door de kerk. De San Diego Chargers en eerste ronde draft pick Joey Bosa hebben de impasse verbroken. Bosa heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract. Daarmee is een einde gekomen aan de enorme heisa die ontstaan was rond de voormalige Ohio State linebacker. Het contract heeft een waarde van 25,8 miljoen dollar en bevat een signing bonus van 17 miljoen. Het is te hopen voor de Chargers dat Bosa snel kan bijbenen, er zijn immers al luttele weken voorbij en heeft de speler dus een behoorlijke achterstand op de anderen opgelopen. Het seizoen begint over negen dagen.

Trades
De Carolina Panthers hebben uitstekende punter Andy Lee in een trade met de Cleveland Browns overgenomen. De trade is een vrij opvallende, Lee is immers één van de beste punters in de NFL. Wat de Browns en vooral coach Hue Jackson irriteerde en leidde tot de trade, is dat Lee bij een punt return tegen Tampa Bay weigerde de returner te tackelen. Prompt scoorde returner Adam Humphries een TD. Jackson was witheet en schold de punter op de zijlijn de huid vol. Cleveland ontvangt een vierde ronde pick in 2018 en punter Kasey Redfern.

San Francisco heeft voormalig Jets receiver Jeremy Kerley opgehaald in Detroit. De slot receiver zal de dun bezaaide wide receiver core van San Fran een boost geven. De Lions ontvangen guard Brandon Thomas van de 49’ers.

De Denver Broncos proberen Mark Sanchez als een wortel voor de neus van de Dallas Cowboys te houden. De ‘Boys zijn in de markt voor een ervaren quarterback nu bekend is geworden dat Tony Romo weer een tijd in de lappenmand zal liggen. Dak Prescott is nu de starter in Dallas. Echter vindt Dallas het salaris van Sanchez, een slordige 4,5 miljoen dollar, veel te hoog en sluimert de interesse.

Cuts
De Philadelphia Eagles hebben bekend gemaakt dat Rueben Randle en Chris Givens zijn gecut. Randle kwam van divisie rivaal de New York Giants, en had geen onaardig preseason. Chris Givens kwam niet uit de verf bij de Eagles, zijn vertrek is dan ook minder verrassend dan die van Randle.

De Seattle Seahawks hebben afscheid genomen van Brandon Browner. De cornerback speelde vorig jaar bij de New Orleans Saints. Browner is een origineel lid van de ‘Legion of Boom’ en probeerde zich weer in de kijker te spelen. De cornerback staat tevens bekend als de speler die in een seizoen de meeste penalties tegen zich kreeg. In 2011 kreeg hij maar liefst 23 maal de gele vlag te zien na één van zijn verdedigende acties.

De Jacksonville Jaguars hebben Bjoern Werner de deur gewezen. De defensive end kon niet genoeg indruk maken op de Jags om de samenwerking te vervolgen.

Brandon Tate is niet langer speler van de Cincinnati Bengals. De wide receiver en punt returner moet nu op zoek naar een andere ploeg.

De San Diego Chargers lieten quarterback Zach Mettenberger gaan. Er was even contact met de Dallas Cowboys, maar die besloten niet in te gaan op het trade verzoek van de Bolts. Tevens liet de ploeg uit Zuid-Californië receiver James Jones gaan. Jones kon niet aarden in de offense van coach Mike McCoy en offensive coördinator Ken Whisenhunt.

Meer reacties op Colin Kaepernick

Er hebben meer mensen zich geuit over het stille protest van Colin Kaepernick. Niemand minder dan NFL legende Jim Brown neemt het op voor de fel bekritiseerde quarterback.

I listened to him and he makes all the sense in the world. He’s within his rights and he’s telling the truth as he sees it,” Brown explained. “I am with him 100 percent. … Now if you ask me ‘Would I do that?’ No I won’t, because I see it a little differently. I’m an American citizen, I pay my taxes, I want my equal rights but this is my country, and consequently I don’t want to open up for ISIS or anybody that will take away what we’ve already gained.

Echter blijven er ook mensen die de actie niet kunnen waarderen. Zijn oud college coach Chris Ault vond de actie zelfs egoïstisch:

I think there are better venues to express those interests and his ultimate message. You never lead by sitting down – during the national anthem or anywhere – so for me it’s not the message that’s troubling, it’s the platform and the way it was delivered.

Ook voormalig coach bij San Francisco Jim Harbaugh, die Kaepernick zijn eerste kans in de NFL gaf, was niet echt gecharmeerd van de actie:

Niners legende Jerry Rice deed ook nog een duit in het zakje:

En dan ook nog president kandidaat Donald Trump, die door Kaepernick als racist werd bestempeld:

I have followed it and I think it’s personally not a good thing. I think it’s a terrible thing, and you know, maybe he should find a country that works better for him, let him try, it’s not gonna happen

De backlash neemt inmiddels grotere vormen aan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto: Getty Images / Archief

2 Reacties
  1. Marco Post 6 jaar ago

    Backlash Kaep valt wel mee als je op Twitter zoekt onder de hashtag #VeteransForKaepernick

  2. Jeroen 6 jaar ago

    Haha 4,5 miljoen voor Sanchez. Ik dacht eerder aan een ronde 6 pick in de draft en een pak stroopwafels.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen