‘Ndamukong Suh naar Miami Dolphins’

Door

Detroit Lions v Chicago Bears

Volgens diverse Amerikaanse media staat Ndamukong Suh op het punt een contract te ondertekenen bij de Miami Dolphins. De defensive tackle gaat zich voor zes jaar verbinden aan het team in Florida, met een totale contractwaarde van liefst 114 miljoen dollar, waarvan zestig miljoen gegarandeerd. De deal gaat in tijdens de start van het nieuwe league seizoen, die dinsdag van start gaat.

Geen franchise tag
Zijn huidige team, de Detroit Lions, weigerde om hem de franchise tag te geven, waardoor Suh automatisch een free agent werd. Er waren meerdere teams geïnteresseerd in de diensten van de wellicht beste – maar wellicht ook de meest vervelende – defensive tackle in de NFL. Maar geen van de teams kwamen in de buurt van de aanbieding die de Dolphins hem deden.

Dolphins’ eigenaar Stephen Ross had al laten weten er alles aan te willen doen om Suh naar The Sunshine State te halen. Ndamukong wordt één van de best betaalde spelers in de league. J.J. Watt tekende in 2014 nog een contract voor zes jaar met een totale waarde van rond de honderd miljoen dollar, een bedrag waar Suh dus flink overheen gaat.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen